V Planici zaključek poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji

Zadnja posodobitev: torek, 10 september 2019 Objavljeno: torek, 10 september 2019 Napisal: Saša Sevčnikar
Prvi vikend v septembru je Planica gostila sklepni tekmi letošnje sezone v poletni veliki nagradi v nordijski kombinaciji. Na obeh tekmah so tekmovali tudi trije člani SSK Velenje, Rok Jelen, Gašper Brecl in Ožbej Jelen. Zmagovalec obeh tekem je bil Norvežan Jarl Magnus Riiber. Svoje starejše kolege so na sobotni tekmi bodrili tudi njihovi mlajši kolegi, prav tako nordijski kombinatorci, iz SSK Velenje.
Na sobotni tekmi sta točke, po tem, ko sta bila po skokih na 28. in 30. mestu, pritekla nekdanji član SSK Velenje, sedaj član SSK Ljubno BTC, Vid Vrhovnik (24. mesto) in Velenjčan Rok Jelen (26. mesto). Gašper Brecl, ki je po skokih zasedal 45. mesto, je na koncu 10,3 kilometrske tekaške preizkušnje zasedel 44. mesto, Ožbej Jelen pa je bil, zaradi neustreznega dresa, žal diskvalificiran že po skakalnem delu.
Na nedeljski tekmi so Slovenijo ponovno zastopali vsi štirje mladi člani slovenske reprezentance. Najbolje se je po skokih odrezal Rok Jelen, ki je s 119 metri zasedel 32. mesto, Gašper Brecl s 116,5 metri 36. mesto, Vid Vrhovnik, ki je skočil 120 metrov, 37. mesto in Ožbej Jelen s 118,5 metri 47. mesto. Zaostanki za vodilnim so bili po skakalnem delu sicer zelo veliki, je pa Rok Jelen vseeno uspel priteči v cilj kot 30., s čimer je prejel eno točko. Vid je na koncu zasedel 31. mesto, Gašper 38. mesto, Ožbej pa 48. mesto.
Čestitke vsem reprezentantom, še posebej članom SSK Velenje!
Ogledov: 335