Rok Jelen za en centimeter zaostal za bronom

Zadnja posodobitev: četrtek, 05 marec 2020 Objavljeno: četrtek, 05 marec 2020
Napisal: Jože Sluga

Na mladinskem svetovnem prvenstvu je Rok Jelen na klasični, 10 km preizkušnji zasedel sijajno 4. mesto, potem ko je v ciljnem šprintu za bronom zaostal le za stotinko sekunde.
Nemški Oberwiesenthal je letošnje prizorišče mladinskega svetovnega prvenstva. Norvežan Jens Luraas Oftebro je pričakovano pometel s konkurenco, potem ko je že po skokih imel veliko prednost 52 sekund pred konkurenco. Rok Jelen je po skoku zasedel 6. mesto. Pričakovano je v teku pokazal zobe, ko je tekel v zasledovalni skupini za drugouvrščenim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je zaostal dobro minuto za zmagovalcem. Jelen je dolgo časa narekoval ritem zasledovalne skupine štirih oz. petih kombinatorcev, na ciljni ravnini pa je z ramo ob rami bil boj do zadnjega centimetra s Francozom Gaelom Blondeaujem, žal pa je fotofiniš pokazal, da je bil Francoz malenkost hitrejši in Jelen je končal na nehvaležnem, a še vedno sijajnem 4. mestu.
Velenjčan Ožbej Jelen, prav tako član Smučarsko skakalnega kluba Velenje, pa je po slabem skoku končal na 40. mestu. Oba fanta se bosta ta petek in v nedeljo pomerila še v ekipni preizkušnji.
Vir: SSK Velenje

SSK Velenje gostilo tudi državno prvenstvo v NK za dečke in deklice do 12 in 13 let

Zadnja posodobitev: sreda, 25 september 2019 Objavljeno: sreda, 25 september 2019
Napisal: Jože Sluga

SSK Velenje je sočasno s Pokalom Cockta v solo skokih, gostilo tudi državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za dečke in deklice do 12 in do 13 let. Tokrat se je nordijskim kombinatorcem Anžetu, Marku in Liamu, pridružil še njihov mlajši kolega Cene Brglez, ki sicer tekmuje v kategoriji do 11 let. Glede na kar precejšnje zaostanke po skokih, so se fantje v teku borili do zadnjega metra in na koncu dosegli naslednje rezultate:
Kategorija do 12 let, kjer je tekmovalo 25 kombinatorcev:
2. mesto: Anže Brecl
5. mesto: Mark Kreže
19. mesto: Cene Brglez
Kategorija do 13 let, kjer je tekmovalo 15 kombinatorcev:
10. mesto: Liam Magdič
Čestitke vsem fantom za pogumen tek na dobri tri kilometre dolgi progi!

 

SSK Velenje gostil tekmo za Pokal Cockta v skokih za dečke in deklice do 12 in do 13 let

Zadnja posodobitev: sreda, 25 september 2019 Objavljeno: sreda, 25 september 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
V Velenju je 22. 9. 2019, na skakalnici HS45, potekala tekma za Pokal Cockta v skokih za dečke in deklice do 12 in do 13 let. Iz SSK Velenje so se tekme udeležili Živa Živic, Maj Matko Rizmal, Mark Kreže, Anže Brecl, Miha Kikec, Cene Brglez, Nik Tovornik, Liam Magdič in Lan Novak.
V kategoriji deklice do 12 let, kjer je tekmovalo 8 pogumnih deklet, naša edina predstavnica, ki sicer tekmuje v nižji kategoriji, dosegla naslednje mesto:
8. mesto: Živa Živic
V kategoriji dečki do 12 let, kjer je tekmovalo 49 dečkov, so naši člani dosegli naslednje rezultate:
12. mesto: Anže Brecl
23. mesto: Maj Matko Rizmal
24. mesto: Mark Kreže
35. mesto: Cene Brglez
41. mesto: Miha Kikec
V kategoriji dečki do 13 let, kjer je tekmovalo 32 fantov, so naši člani dosegli naslednje rezultate:
4. mesto: Lan Novak
27. mesto: Nik Tovornik
32. mesto: Liam Magdič

Prva regijska tekma za kategorije dečki in deklice do 11, 12 in 13 let

Zadnja posodobitev: sreda, 25 september 2019 Objavljeno: sreda, 25 september 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
SD Vizore je 17. 9. 2019 organiziral animacijsko tekmo za cicibane in cicibanke ter dečke in deklice v starosti do 10 ter regijsko tekmo za dečke in deklice do 11, 12 in 13 let. Tekme se je udeležilo veliko število skakalk in skakalcev SSK Velenje, ki so dosegli zelo dobre rezultate.
Dečki in deklice v starosti do 11 let so tekmovali na skakalnici HS28. Naša člana sta v svoji kategoriji dosegla naslednja rezultata:
2. mesto: Živa Živic
7. mesto: Cene Brglez
Dečki do 12 let so tekmovali na skakalnici HS37, kjer so naši fantje dosegli naslednje odlične rezultate:
3. mesto: Anže Brecl
4. mesto: Mark Kreže
7. mesto: Maj Matko Rizmal
14. mesto: Miha Kikec
V kategoriji dečki do 13 let, prav tako na skakalnici HS37, je naš mladi skakalec Lan Novak osvojil prvo mesto. V tej kategoriji sta tekmovala tudi Nik in Liam. Končni rezultati pa so bili naslednji:
1. mesto: Lan Novak
6. mesto: Nik Tovornik
7. mesto: Liam Magdič
Cicibanke in cicibani ter dečki in deklice do 10 let so skakali na animacijski tekmi, kjer so konkurenci pokazali, da je v prihodnosti potrebno resno računati na njih.
Čestitke vsem in vsakemu posebej!! Kar tako naprej!

V Planici zaključek poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji

Zadnja posodobitev: torek, 10 september 2019 Objavljeno: torek, 10 september 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
Prvi vikend v septembru je Planica gostila sklepni tekmi letošnje sezone v poletni veliki nagradi v nordijski kombinaciji. Na obeh tekmah so tekmovali tudi trije člani SSK Velenje, Rok Jelen, Gašper Brecl in Ožbej Jelen. Zmagovalec obeh tekem je bil Norvežan Jarl Magnus Riiber. Svoje starejše kolege so na sobotni tekmi bodrili tudi njihovi mlajši kolegi, prav tako nordijski kombinatorci, iz SSK Velenje.
Na sobotni tekmi sta točke, po tem, ko sta bila po skokih na 28. in 30. mestu, pritekla nekdanji član SSK Velenje, sedaj član SSK Ljubno BTC, Vid Vrhovnik (24. mesto) in Velenjčan Rok Jelen (26. mesto). Gašper Brecl, ki je po skokih zasedal 45. mesto, je na koncu 10,3 kilometrske tekaške preizkušnje zasedel 44. mesto, Ožbej Jelen pa je bil, zaradi neustreznega dresa, žal diskvalificiran že po skakalnem delu.
Na nedeljski tekmi so Slovenijo ponovno zastopali vsi štirje mladi člani slovenske reprezentance. Najbolje se je po skokih odrezal Rok Jelen, ki je s 119 metri zasedel 32. mesto, Gašper Brecl s 116,5 metri 36. mesto, Vid Vrhovnik, ki je skočil 120 metrov, 37. mesto in Ožbej Jelen s 118,5 metri 47. mesto. Zaostanki za vodilnim so bili po skakalnem delu sicer zelo veliki, je pa Rok Jelen vseeno uspel priteči v cilj kot 30., s čimer je prejel eno točko. Vid je na koncu zasedel 31. mesto, Gašper 38. mesto, Ožbej pa 48. mesto.
Čestitke vsem reprezentantom, še posebej članom SSK Velenje!

Vrhunski rezultati za Pokal cockta v NK za dečke do 12 in do 13 let

Zadnja posodobitev: nedelja, 01 september 2019 Objavljeno: nedelja, 01 september 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
Trije člani SSK Velenje so 31. 8. 2019 v Sebenju, na skakalnici HS39, tekmovali tudi v nordijski kombinaciji (NK), kjer so dosegli vrhunske rezultate. V kategoriji NK do 12 let sta tekmovala Anže Brecl in Mark Kreže, v kategoriji NK do 13 let pa Liam Magdič.
V kategoriji NK dečki do 12 let, kjer je tekmovalo 21 dečkov, se je kot 5. na 3 km progo podal Mark Kreže, kot 10. pa Anže Brecl. Po odličnem teku, sta fanta na koncu zasedla naslednji mesti:
1. mesto: Anže Brecl
3. mesto: Mark Kreže
V kategoriji NK dečki do 13 let, kjer je tekmovalo 16 dečkov, pa se je kot 12. na 3 km progo podal Liam Magdič, ki je na cilju le za nekaj sekund zgrešil stopničke in zasedel naslednje, prav tako odlično, mesto:
4. mesto: Liam Magdič
Čestitke vsem trem mladim kombinatorcem!

Tekma za Pokal Cockta v skokih za dečke in deklice do 12 in do 13 let

Zadnja posodobitev: nedelja, 01 september 2019 Objavljeno: nedelja, 01 september 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
V Sebenju je 31. 8. 2019, na skakalnici HS39, potekala tekma za Pokal Cockta v skokih za dečke in deklice do 12 in do 13 let. Iz SSK Velenje so se tekme udeležili Maj Matko Rizmal, Mark Kreže, Anže Brecl, Nik Tovornik, Liam Magdič in Lan Novak.
V kategoriji dečki do 12 let, kjer je tekmovalo 45 fantov, so naši člani dosegli naslednje rezultate:
15. mesto: Mark Kreže
20. mesto: Anže Brecl
23. mesto: Maj Matko Rizmal
V kategoriji dečki do 13 let, kjer je tekmovalo 33 fantov, pa so nači člani dosegli naslednje rezultate:
4. mesto: Lan Novak
20. mesto: Nik Tovornik
27. mesto: Liam Magdič
Čestitke vsem fantom!

Tekma za Pokal Cockta v skokih in NK za dečke in deklice do 14 in do 15 let

Zadnja posodobitev: torek, 27 avgust 2019 Objavljeno: torek, 27 avgust 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
Na sončno nedeljo 25. 8. 2019 je, na skakalnici HS66 v Žireh, potekala tekma za Pokal Cockta v skokih in NK za dečke in deklice do 14 in do 15 let. Iz SSK Velenje so se tekme v solo skokih udeležili Enej Faletič, Žiga Gajster in Luka Filip ter njihovi mlajši kolegi iz nižje kategorije, ki so tekmovali tudi v NK, Mark Kreže, Anže Brecl in Liam Magdič.
V solo skokih so v kategoriji dečki do 14 let, kjer je tekmovalo 29 fantov, naši člani dosegli naslednje rezultate:
5. mesto: Enej Faletič
12. mest: Žiga Gajster
23. mesto: Mark Kreže
26. mesto: Anže Brecl
29. mesto: Liam Magdič
V solo skokih je naš član v kategoriji dečki do 15 let, kjer je tekmovalo 33 fantov, dosegel naslednji rezultat:
25. mesto: Luka Filip
Kasneje so naši trije mlajši dečki, ki sicer tekmujejo v kategoriji dečki do 12 in dečki do 13 let, tekmovali še v teku na rolkah, ki je potekalo v Kokrici. Kot 12. se je na 5 km progo podal Mark Kreže, za njim iz 14. mesta Anže Brecl in iz 15. mesta Liam Magdič. Fantje so se dobro kosali s starejšimi dečki in na koncu zasedli naslednja mesta:
10. mesto: Anže Brecl
12. mesto: Liam Magdič
13. mesto: Mark Kreže
 
Čestitke vsem članom SSK Velenje!

Velenjčani z mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah z lepo bero rezultatov

Zadnja posodobitev: ponedeljek, 04 februar 2019 Objavljeno: torek, 29 januar 2019
Napisal: Saša Sevčnikar

Minuli teden je v Lahtiju, Finska, potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, na katerem je nastopilo kar šest članov Smučarskoskakalnega kluba Velenje in sicer smučarski skakalec Aljaž Osterc, smučarska skakalka Jerneja Brecl in štirje nordijski kombinatorci Vid Vrhovnik, Gašper Brecl, Ožbej Jelen in Rok Jelen, ki so na ekipni tekmi tudi sestavljali slovensko ekipo.

Osterc je na ekipni tekmi smučarjev skakalcev osvojil bronasto medaljo. Slovensko ekipo so poleg njega sestavljali še trije člani ljubenskega skakalnega kluba in sicer Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel. Aljaž Osterc je v posamični tekmi v smučarskih skokov iz 21. mesta (86,5m) po prvi seriji z odličnim skokom (91,5 m) v finalni seriji tekmo končal na 19. mestu. V ekipni tekmi mešanih parov sta skupaj nastopila Aljaž Osterc in Jerneja Brecl in končala na 5. mestu od 13 ekip.

V četrtek, 24. 1. 2019, se je v Lahtiju soočile skakalke. Velenjčanka Jerneja Brecl je po prvi seriji zasedala 5. mesto, na koncu pa je na izenačeni tekmi zasedla odlično 6. mesto. Za stopničkami je zaostala 7,1 točk. Jerneja je lansko uvrstitev iz MSP-ja izboljšala za dve mesti. Jerneja Brecl, ki je branila naslov ekipne svetovne prvakinje v smučarskih skokih in nedavno nazaj (19. in 20. februar, v Planici) prvič in dvakrat zapored zmagala na tekmi za celinski pokal, je na ekipni skakalni tekmi s slovensko ekipo zasedla 5. mesto.

Nordijski kombinatorci so imeli v programu tri tekmovanja (2x posamično in ekipno). Branilec lanskega naslova mladinskega svetovnega prvaka Vid Vrhovnik je v sredo, 23. 1. 2019, po skoku zasedel 7. mesto. Že po poldrugem kilometru je Vid ujel vodilne in tekmo zaključil na četrtem mestu. Zelo dobro so tekmovali tudi ostali naši kombinatorci. Rok Jelen je v teku pridobil eno mesto in v cilj pritekel 25., Ožbej Jelen je zaključil 29., Gašper Brecl pa je končal na 39. mestu.

V sredo, 25. 1. 2019, so fantje iz SSK Velenje tekmovali na ekipni tekmi nordijskih kombinatorcev in sicer so kot najboljši predstavljali slovensko ekipo. Po skakalnem delu so končali na 5. mestu. Z drugim časom teka pa so navdušili Rok Jelen, Gašper Brecl, Ožbej Jelen, predvsem pa Vid Vrhovnik, ki je tekel najhitreje med vsemi v zadnji predaji. Na koncu so zaostanek z 72 sekund zmanjšali na 32,1 sekund in osvojili odlično peto mesto, kjer so bili že po skokih. S tem so za pet mest izboljšali lanskoletno uvrstitev iz Kanderstega.

Kombinatorci so se ponovno posamično spopadli v nedeljo, 27. 1. 2019, s skokom in tekom na 10 km. Vid Vrhovnik je po skoku zaostal za 24 sekunde, kar ga je v tem delu uvrstilo na 9. mesto. Na tekaški tekmi so se tekmovalci soočili z ekstremnim mrazom. Vid je tek končal na 11. mestu. Sledil mu je Gašper Brecl, ki je prav na tej tekmi pokazal najboljši skok in tek. Gašper je v cilj pritekel na 16. mesto. Rok Jelen je iz 29. mesta pritekel na 22. mesto, Ožbej Jelen pa je iz 28. mesta v cilj pritekel kot 38.

Čestitamo vsem našim tekmovalcem

Prva regijska tekma v zimski sezoni

Zadnja posodobitev: sreda, 23 januar 2019 Objavljeno: nedelja, 20 januar 2019
Napisal: Saša Sevčnikar
V Kisovcu je 15. 1. 2019 potekala prva regijska tekma v letošnji zimi, ki jo je organiziral SK Zagorje. Za deklice in dečke v starosti do 9 let, je potekala animacijska tekma. Na njej sta sodelovala Iza Faletič in Gal Laznik. Čestitke vsem za odlične skoke! Na skakalnici HS28, v kategoriji dečki do 10 let, je naš edini predstavnik Cene Brglez zasedel 9. mesto. Na skakalnici HS28, v kategoriji dečki do 11 let, so naši tekmovalci zasedli naslednja mesta:
4. mesto: Mark Kreže
7. mesto: Anže Brecl
11. mesto: Maj Matko Rizmal
13. mesto: Miha Kikec
Na skakalnici HS28 sta naša člana do 12 let zasedla naslednji mesti:
4. mesto: Lan Novak
6. mesto: Liam Magdič
Na skakalnici HS55, pa sta naša tekmovalca, v kategoriji dečki do 13 let, zasedla naslednji mesti:
1. mesto: Enej Faletič
4. mesto: Žiga Gajster
Čestitke vsem!