Kronika

Ožbej Jelen na stopničkah v Kranju za Pokal Cockta

Objavljeno: sobota, 24 september 2016
Napisal: admin
V torek, 20. 9. 2016, je SSK Ilirija v Kranju na skakalnici HS 109 organizirala tekmovanje za pokal Cockta v smučarskih skokih. Tekmovalo je 107 tekmovalcev in tekmovalk v različnih kategorijah. Od velenjskih tekmovalcev je na stopničkah stal le Ožbej Jelen v kategoriji mladincev do 18 let. Tik pod stopničkami je stal član Marjan Jelenko, pri članicah pa je Jerneja Brecl osvojila 6. mesto.
Člani: 4. Marjan Jelenko, 17. Niko Hižar;
Mladinci do 20 let: 16. Patrik Vitez, 18. David Strehar
Mladinci do 18 let: 3. Ožbej Jelen, 11. Gašper Brecl, 16. Vid Vrhovnik, 18. Rok Jelen, 28. Denis Pikelj
Članice: 6. Jerneja Brecl

Rok Jelen državni prvak v nordijski kombinaciji pri mladincih do 18 let

Objavljeno: sobota, 24 september 2016
Napisal: admin
V četrtek, 22. septembra, se je na Kokrci pri Kranju odvilo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za mladince do 18 let.
Skoke so fantje imeli že v torek, 21. septembra, na popoldanski tekmi v Kranju. Po skakalnem delu je vodil Ožbej Jelen, na tekaški preizkušnji na Kokrci v Kranju pa je Rok z najboljšim časom teka na dolžini 10 kilometrov in v cilju s 18 sekundnim naskokom pred drugouvrščenim prepričljivo zmagal. Državni prvak je tako postal Rok Jelen, na tretje mesto je pritekel Gašper Brecl, Ožbej Jelen se je uvrstil na 5. mesto, tik za njim na 6. mesto je pritekel v cilj Jan Bombek, 14. je bil Denis Pikelj.

ALJAŽ OSTERC VODILNI V FIS POKALU

Objavljeno: ponedeljek, 19 september 2016
Napisal: admin
17-letni član SSK Velenje Aljaž Osterc nadaljuje z odličnimi skoki. Po zmagah na tekmah FIS pokala v švicarskem Einsiedelnu v začetku meseca, je minuli vikend v Hinterzartnu nanizal dve novi vrhunski uvrstitvi. Na sobotni tekmi je vso konkurenco, 93 skakalcev, ugnal za 6,5 točk. V nedeljo je po malce slabšem prvem skoku osvojil tretje mesto. Vse skupaj je bilo dovolj, da se je pred zadnjima tekmama poletne serije FIS pokala povzpel na vrh skupnega seštevka, kjer ima 21 točk prednosti pred konkurenco. Čestitamo.

Felatič 7., Gajster 9. na Pokalu Cockta

Objavljeno: sreda, 14 september 2016
Napisal: admin
Prizorišče Glenca v občini Žirovnica so v nedeljo, 11. 9. 2016, napolnili mladi smučarski skakalci in skakalke stari do deset in enajst let, njihovi starši, trenerji in številni navijači. Že skoki v poskusni seriji so napovedovali vroč boj za najvišja mesta.
Obe kategoriji sta bili številčno zelo dobro zastopani. Na startu se je pojavilo več kot sto nadebudnih ljubiteljev smučarskih skokov. Tekmovanje so otvorili dečki, stari do 10 let; kar enainštirideset se jih je zvrstilo. Barve velenjskega kluba sta zastopala Nik Tovornik in Liam Magdič, ki sta se uvrstila na 20. in 11. mesto. Nik je v drugi seriji z veliko smole padel, a je klub temu uspel zadržati mesto med prvo polovico tekmovalcev, čeprav mu je po 1. seriji kazalo mnogo bolje; zasedal je namreč 8. mesto. Liam pa je v drugi seriji napredoval za eno mesto, tako da se je veselil uvrstitve takoj za prvo deseterico.
Nadaljevali so dečki stari do 11 let. Po 24-metrski skakalnici sta se v tej kategoriji spustila Enej Faletič in Žiga Gajster. Oba sta s skokoma navdušila, na koncu pa zasedla 7. in 9. mesto od prav tako enainštiridesetih tekmovalcev. Trener Rolando Kaligaro je bil z njunima predstavama zadovoljen, čeprav imata fanta, po njegovih besedah sodeč, še veliko rezerve.
Kot zadnje so se v boj za najvišja mesta podala dekleta. Na zaletni rampi se je zvrstilo kar 25 pogumnih skakalk. Prvič se je na pokalni tekmi preizkusila Patricija Goličnik, ki je z 21. mestom navdušila, saj je šele začela trenirati. Gaji Hladin je sreča obrnila hrbet, saj je v izteku v obeh serijah padla, kar je pomenilo najnižje ocene, zato je zasedla 25. mesto. A dekleti sta pogumni in odločni, zato si lahko v prihodnjih sezonah od njiju veliko obetamo. Pokalna tekma je bila dobra uvertura za regijsko tekmo, ki bo v Ljubnem ob Savinji in kasneje državno prvenstvo v Mengšu. Verjamemo, da nas bodo velenjski orliči in orlice ponovno razveselili z dobrimi rezultati, kar je odraz odličnega dela trenerjev kluba.
Rezultati:
Dečki do 10 let: Liam Magdič 11. mesto, 20. mesto Nik Tovornik
Dečki do 11 let: Enej Faletič 7. mesto, Žiga Gajster 9. mesto
Deklice do 11. let: 21. mesto: Patricija Goličnik, 25. mesto: Gaja Hladin

Osterc in Breclova odlična na Alpskem pokalu v Švici

Objavljeno: sreda, 14 september 2016
Napisal: admin
V švicarskem Einsiedelnu je ta vikend (10.-11. 9. 2016) potekalo tekmovanje v Alpskem pokalu v smučarskih skokih za fante in dekleta. Iz Smučarsko skakalnega kluba sta nastopila Aljaž Osterc in Jerneja Brecel. Nastopilo je 7 držav.
Prvi dan je tekmovanje krojil veter, tako je Aljaž po prvem skoku (98,5 m) osvojil 30. mesto, v drugi seriji se je veter umiril in je z 5. daljavo (110 m) napredoval na 16. mesto. Drugi dan je Aljaž s skokoma dolžine 117,5 in 107,5 metrov osvojil 1. mesto in postal tudi man of the day. V skupnem seštevku Alpskega pokala je na 4. mestu. Nastopilo je 61 tekmovalcev.
Pri dekletih je nastopilo 26 tekmovalk. Jerneja je prvi dan po nesrečnem drugem skoku stopila na tretjo stopničko. Po prvi seriji je vodila (72,5 m), v drugi seriji pa podrsala pri 69,5 metrih. Drugi dan tekmovanja se je skoncentrirala na oba skoka (72,5 m in 73,5 m) in se veselila prve zmage na Alpskem pokalu ter tako postala lady of the day. V skupnem seštevku Alpskega pokala je na 8. mestu. Nastopila je na širih tekmah od osmih. Čestitke!

Anže Brecl 5., Aljaž Samec 12. na pokalu Cockta

Objavljeno: sreda, 14 september 2016
Napisal: admin
V soboto, 10. 9. 2016, so v SSK Mislinja v Mislinji na skakalnici HS 15 organizirali tekmovanje za pokal Coctka za naše najmlajše tekovalce, cicibane do 9 let (letnik 2008 in mlajši). Tekmovalo je kar 80 tekmovalcev iz 18. klubov. Naši štirje fantiči so se dobro znašli na skakalnici. 5. mesto je osvojil Anže Brecl, Aljaž Samec je zasedel 12. mesto, Mark Kreže je bil na 13. mestu in na 52. mestu je končal Cene Brglez. Čestitamo!

Jan Bombek prvi v nordijski kobinaciji za pokal Cockta

Objavljeno: sreda, 14 september 2016
Napisal: admin
V soboto, 10. 9. 2016, je SSK Alpina v Žireh na HS 66 veliki skakalnici organiziral tekmovanje v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za dečke do 16 let.
Za točke pokala Cockta v skokih se je pomerilo 49. tekmovalcev. Zaradi premočnega vetra so tekmovalci opravili le en skok. Jan Bombek je zasedel 8. mesto, Žan Hriberšek je osvojil 26. mesto, Maj Fele Bombek je doskočil do 39. mesta, Ožbej Kotnik pa je končal na 49. mestu. V nordijski kombinaciji je tekmovalo 27. tekmovalcev iz 8. klubov. Slavil je Jan Bombek, Maj Fale Bombek je pritekel na 23. mesto.

Velenjski podmladek sedemkrat na stopničkah

Objavljeno: sreda, 14 september 2016
Napisal: admin
V Kisovcu je v sredo, 7. 9. 2016, potekal regijski pokal. Nastopilo je 13. naših mladih skakalcev in skakalk in sicer v kategorijah od cicibanov do dečkov do 13 let. Miha, Patrik, Žiga in Nik so stopili na drugo stopničko, Gal, Anže in Kaja pa so stali na tretji stopnički.
Dečki do 13 let: Miha Jevšenak 2. mesto; Gal Žilavec 3. mesto;
Dečki do 12 let: Patrik Hladin 2. mesto;
Deklice do 12 let: Kaja Toplak 3. mesto;
Dečki do 11 let: Enej Faletič 5. mesto;
Deklice do 11 let: Patricija Goličnik 9. mesto;
Dečki do 10 let: Nik Tovornik 2. mesto, Liam Magdič 4. mesto;
Cicibani do 9 let: Anže Brecl 3. mesto, Aljaž Samec 7. mesto, Mark Kreže 8. mesto, Cene Berglez 11. mesto

Rok Jelen tretji na DP v NK, Osterc prvi na pokalu Cockta v Kranju

Objavljeno: ponedeljek, 05 september 2016
Napisal: admin
V sredo, 31. 8. 2016, je v organizaciji SK Triglav v Kranju na skakalnici HS 109 potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Cockta in državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za mladince do 20 let.
V smučarskih skokih za Pokal Cockta je Velenjčan Aljaž Osterc zmagal v kategoriji mladinci do 18. let. Gašper Brecl je osvojil 4. mesto, Rok Jelen 19., Ožbej Jelen 22. in Denis Pikelj 28. Med člani je Niko Hižar osvojil 4. mesto, pri članicah absolutno pa Jerneja Brecl 6. mesto. Med mladinci do 20 let sta bila najboljša člana Smučarsko skakalnega kluba Velenje Patrik Vitez na 18. in David Strehar na 19. mestu.
Na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji v kategoriji mladinci do 20 let je bil najboljši Velenjčan 16-letni Rok Jelen, ki je osvojil odlično tretje mesto. Po skakalnem delu je bil šesti in z najboljšim časom v teku je napredoval do stopničk. Gašper Brecl je osvojil 4. mesto, Ožbej Jelen je bil 5. Čestitke vsem.

Jelenko 34. na tekmi VN v Beljaku, Vrhovnik brez uvrstitve

Objavljeno: ponedeljek, 05 september 2016
Napisal: admin
Nordijski kombinatorci nadaljujejo s preizkušnjami poletne velike nagrade. Po tem, ko so se pomerili na dveh preizkušnjah v nemškem Oberwiesenthalu, so tokrat nastopili v avstrijskem Beljaku, nastopila sta dva Velenjčana. Najuspešnejši član Smučarsko skakalnega kluba Velenje je bil Marjan Jelenko, ki je po skakalnem delu zasedal 27. mesto, 37. čas teka pa ga je na koncu popeljal na 34. Vid Vrhovnik pa tekaške preizkušnje ni končal, po skokih pa je zasedel 55. mesto.