Kronika

Dve zmagi Osterca na FIS pokalu v Švici

Published: Monday, 05 September 2016
Written by admin
 
Deseterica slovenskih skakalcev je minuli vikend nastopila natekmah FIS pokala v Einsiedelnu v Švici. Najboljši tekmovavec vikenda je bil Aljaž Osterc, ki je na obeh preizkušnjah ugnal vso konkurenco. Čestitke!

 

Na zadnji tekmi poletne VN Jelenko 25., za pokal mladincev Bombek 13

Published: Monday, 05 September 2016
Written by admin
Oberstdorf v Nemčiji je minuli vikend gostil kar štiri tekm in sicer zadnji dve preizkušnji letošnje poletne velike narade za nordijske kombinatorce. Jelenko je na prvi tekmi zasedel 30. mesto. Na drugi tekmi se je odrezal bolje, saj je na uvodnem delu na 137-metrski skakalnici prišel na 24. mesto, s 27. časom teka pa je bil na koncu 25.
Oberstdorf v Nemčiji je gostil tudi pokal mladink in mladincev rojenih v letih med 2002 in 2004 ter v letih med 1999 in 2001. Pri starejših mladincih je Velenjčan Jan Bombek zasedel odlično 13. mesto. Na preizkušnji FIS mladinskega pokala in sicer za tekmovalce in tekmovalke rojene med leti 2002 in 2004 ter 1999 in 2001 je prav tako nastopil Jan Bombek in sicer s skokom na 60-metrski skakalnici in s 2,5 kilometrskim tekom. Bombe je preizkušnjo končal na 18. mestu. Čestitke.

Tekma poletne velike nagrade v Nemčiji

Published: Friday, 02 September 2016
Written by admin
Nordijski kombinatorci so se minuli vikend pomerili za poletno veliko nagrado v Nemčiji. Prvo prizorišče tekem je bil Oberwiesenthal, kjer je bil v soboto, 27. avgusta, na sporedu ekipni sprint. Slovenijo sta zastopali dve ekipi, od teh je bila ena povsem velenjska. Z združenimi močmi sta nastopila člana Smučarsko skakalnega kluba Velenje Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko. Velenjski dvojec je po skokih na 106-metrski napravi zasedal 15. mesto, z zaostankom za vodilno nemško ekipo minuto in 34 sekund, vendar preizkušnje s tekom ni dokončal. Zmagala je nemška ekipa, na zmagovalni oder pa sta prišli še prvi ekipi Norveške in Avstrije.
V nedeljo, 28. avgusta, so se kombinatorci pomerili še v posamezni preizkušnji. Marjan Jelenko je skočil na 50. mesto, na tekaške rolke se ni podal. Vid Vrhovnik je tek zaključil na 48. mestu s 4 minute in 27 sekund zaostanka za zmagovalcem Riiberjem iz Norveške.

Breclova 19. na COC v Nemčiji

Published: Friday, 02 September 2016
Written by admin
V soboto, 27. avgusta, je v nemškem Oberwiesenthalu potekalo drugo tekmovanje za Kontinentalni pokal (COC) v smučarskih skokih. Pomerilo se je 48 mladih tekmovalk iz Francije, Nemčije, Italije, Rusije, Romunije, Kanade, Avstrije, Švice, Češke, Poljske in še drugih. Barve Slovenije je zastopala Jerneja Brecl, članica Smučarsko skakalnega kluba Velenje. 15-letna Velenjčanka je s skokoma dolžine 83,5 in 83 metrov osvojila 154,4 točke oz odlično 19. mesto. Naslednje tekmovanje za COC bo v Lillehammerju na Norveškem in sicer 10. in 11. septembra.

Velenjčani uspešni na Pokalu Cockta v Mislinji

Published: Monday, 29 August 2016
Written by admin
V soboto, 20. avgusta, je v Mislinji v organizaciji SSK Mislinja potekalo tekmovanje v smučarskih skokih na HS 93. Med člani je Niko Hižar osvojil odlično 4. mesto. Med mladinci je najboljšo uvrstitev za Smučarsko skakalni klub dosegel Patrik Vitez z 10. mestom. David Strehar je bil 12. Med mladinci do 18 let je odlično 4. mesto osvojil Vid Vrhovnik. Ostali Velenjčani so osvojili naslednja mesta: 8. Gašper Brecl, 10. Ožbej Jelen, 13. Rok Jelen in 19. Denis Pikelj.

Peto mesto za Osterca v Kuopiu

Published: Monday, 29 August 2016
Written by admin
V soboto, 20. 8., in nedeljo, 21. 8., je v finskem Kuiopiu potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za celinski pokal na 127-metrski napravi. V soboto, 20. 8., se je odlično odrezal Aljaž Osterc, član Smučarsko skakalnega kluba Velenje, ki se je tokrat prvič pomeril na tekmovanju kot član slovenske B reprezentance. S skokom dolžine 126 metrov, ki je bila druga najdaljša daljava, in z drugim skokom v slabših vetrovnih razmerah dolžine 118,5 metrov, je osvojil skupno 215,9 točk, kar je zadostovalo za odlično peto mesto. Naslednji dan je Velenjčan Aljaž Osterc zasedel 24. mesto. Čestitamo za osvojene točke v celinskem pokalu.

Pokal občine Zagorje in Revija skokov Mostec

Published: Friday, 17 June 2016
Written by admin
V petek, 10. 6., je v Kisovcu potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za pokal občine Zagorje. Skakalci in skakalke Smučarsko - skakalnega kluba Velenje so dosegli naslednje rezultate:
Dečki do 15. let: 26. Domen Šerlah
Dečki do 14 let: 17. Žan Hriberšek, 19. Maj Fele Bombek, 27. Ožbej Kotnik
Dečki do 13. let: 9. Gal Žilavec, 12. Miha Jevšenak
Deklice do 13. let: 6. Kaja Toplak
Dečki do 12. let: 3. Patrik Hladin
Dečki do 11. let: 3. Enej Faletič, 7. Žiga Gajster
Dečki do 10. let: 2. Anže Brecl, 5. Liam Magdič, 10. Nik Tovornik
Cicibani do 9. let: 6. Aljaž Samec, 13. Mark Kreže, 23. Cene Brglez
Cicibanke do 9. let: 6. Živa Živic

V začetku junija so se v skakalnem centru Mostec na tradicionalni Reviji skokov Mostec pomerili starejši skakalci in skakalke. Organizator tekmovanja je bil SSK Ilirija. Velenjčani in Velenjčanke so dosegli sledeče rezultate:
Mladinci do 20. let: 4. David Strehar
Mladinke do 20. let: 7. Jerneja Brecl
Mladinci do 16. let: 10. Jan Bombek
Dečki do 15. let: 24. Domen Šarlah
Dečki do 14. let: 17. Maj Fele Bombek, 19. Žan Hriberšek
 

Velenjski skakalci in nordijski kombinatorci po zmagovalni sezoni že trenirajo

Published: Tuesday, 24 May 2016
Written by admin

Po nekajtedenskem odmoru so velenjske skakalke in skakalci že pričeli s kondicijskimi treningi za novo tekmovalno sezono. Poletni del nove tekmovalne sezone se bo vsak čas pričel, tekmovalce pa v tem tednu čaka še slavnostni del in sicer razglasitev najboljših v minuli sezoni. ,  bodo v športni dvorani Osnovne šole Tabor v Gornjem Logatcu razglasili zmagovalce Pokala Cockta v sezoni zima 2016. Velenjčani na nacionalnem nivoju ponovno prepričljivo vodijo v nordijski kombinaciji.

V nordijski kombinaciji je med člani zmagal Marjan Jelenko, drugo mesto je osvojil Gašper Berlot. Pri mladincih do 20 let v NK je Vid Vrhovnik osvojil drugo mesto, najvišje mesto pa je osvojil v svoji kategoriji in sicer pri mladincih do 18 let. V tej kategoriji je SSK Velenje imelo svojega predstavnika tudi na drugem mestu in sicer ga je osvojil Gašper Brecl. V smučarskih skokih je Aljaz Osterc pri mladincih do 18 let osvojil največ točk in sicer 400 in osvojil skupno 1. mesto. V kategoriji mladinci do 16 let v NK je na najvišjo stopničko stopil Rok Jelen. Drugo mesto je osvojil Ožbej Jelen. Pri dečkih do 15 let v NK je na najvišjo stopničko stopil Jan Bombek, pri deklicah do 15. let pa Jerneja Brecl. Jerneja Brecl je osvojila najvišjo stopničko tudi pri smučarskih skokih v kategoriji deklice do 15 let.

Tekmovalke in tekmovalci Smučarsko skakalnega kluba Velenje so v nordijski kombinaciji v skupnem seštevku točk osvojili 1. mesto. V zimskem delu minule tekmovalne sezone so skupaj našteli 9.325,5 točk oz. osvojili več kot 5 tisoč točk pred drugouvrščenim klubom (Nordijski smučarski klub Tržič FMG; 4.309,5 točk).

V razvrstitvi klubov na nacionalnem nivoju v Pokalu Cockta v skokih in NK je SSK Velenje osvojil 3. mesto, v absolutni razvrstitvi pa 4. mesto. Na prva tri mesta so se uvrstili SK Triglav Kranj, SSK Ilirija in SSK Alpina Žiri.

Razgasili bodo tudi zmagovalce za Štajersko-Koroško regijo. Najmlajši iz Smučarsko skakalnega kluba Velenje so osvojili naslednja mesta:
- dečki do 12. let: Gal Žilavec 2. mesto, Miha Jevšenak 3. mesto;
- dečki do 11. let: Patrik Hladin 1. mesto;
- dečki do 10. let: Žiga Gajster 3. mesto;
- cicibani do 9. let: Anže Brecl 1. mesto;
- deklice do 11. let: Kaja Toplak 3. mesto;
- cicibanke do 9. let: Gala Hladin 3. mesto.

Čestitke vsem za odlične rezultate in obilo športne sreče želimo v novi tekmovalni sezoni.

Spomladanska delovna akcija

Published: Tuesday, 19 April 2016
Written by irena
V soboto 16. aprila smo imeli delovno akcijo, na kateri je sodelovalo 7 otrok in 13 odraslih. Delovna akcija je bila zelo uspešna, odstranili smo plastiko na doskočišču in večji del naleta na 25 meterski skakalnici. Hvala vsem pridnim delavkam in delavcem, naslednjič pa vabljeni še ostali člani kluba.

Vrhovnik mladinec leta v mestni obcini Velenje

Published: Wednesday, 06 April 2016
Written by admin
V Velenju je sinoči potekal tradicionalen dogodek Športnik leta, ki ga prireja Športna zveza Velenje. Tokratne laskave naslove so pobrali Tim Kevin Ravnjak, Maja Mihalinec in RK Gorenje. Gost večera je bil boksar Dejan Zavec.
Uvodoma sta svoje videnje športa v MO Velenje podala župan MO Velenje Bojan Kontič in predsednik ŠZV Bogdan Plaznik. V razvedrilno hudomušni prireditvi so blesteli najboljši športniki, ki so poleg svojih rezultatov govorili tudi o osebnih anekdotah, odgovarjali na najrazličnejša vprašanja in spravljali občinstvo v dobro voljo. Za glasbeno umetniški del prireditve pa so poskrbeli pevka Emanuella, plesalec Jernej Kozan, beatboxer Sašo Vrabič in voditelj Dejan Tamše.
V članski konkurenci sta bila kot najboljša proglašena deskar prostega sloga Tim Kevin Ravnjak in Atletinja Maja Mihalinec, pri ekipah RK Gorenje Velenje. Plaketi za življensko delo sta prejela atletski funkcionar Martin Štajner in karateist Bego Tabavkovič.
Zelo uspesni pa so bili tudi nasi tekmovalci in sicer za sportnika leta je bil nominiran Gasper Berlot. Vid Vrhovnik je postal sportnik mladinec leta 2015 v MOV. Rok Jelen je bil med nominiranci za sportnika kadeta, Jerneja Brecl pa med sportnicami kadetinjami.
Priznanja za sportne dosezke v letu 2015 so prejeli tudi Marjan Jelenko, Aljaz Osterc, Gasper Brecl, Matevz Samec, Patrik Vitez, Denis Pikelj, Jan Bombek in Ozbej Jelen.
Cestitke!