Kronika

Velenjski skakalci in nordijski kombinatorci po zmagovalni sezoni že trenirajo

Published: Tuesday, 24 May 2016
Written by admin

Po nekajtedenskem odmoru so velenjske skakalke in skakalci že pričeli s kondicijskimi treningi za novo tekmovalno sezono. Poletni del nove tekmovalne sezone se bo vsak čas pričel, tekmovalce pa v tem tednu čaka še slavnostni del in sicer razglasitev najboljših v minuli sezoni. ,  bodo v športni dvorani Osnovne šole Tabor v Gornjem Logatcu razglasili zmagovalce Pokala Cockta v sezoni zima 2016. Velenjčani na nacionalnem nivoju ponovno prepričljivo vodijo v nordijski kombinaciji.

V nordijski kombinaciji je med člani zmagal Marjan Jelenko, drugo mesto je osvojil Gašper Berlot. Pri mladincih do 20 let v NK je Vid Vrhovnik osvojil drugo mesto, najvišje mesto pa je osvojil v svoji kategoriji in sicer pri mladincih do 18 let. V tej kategoriji je SSK Velenje imelo svojega predstavnika tudi na drugem mestu in sicer ga je osvojil Gašper Brecl. V smučarskih skokih je Aljaz Osterc pri mladincih do 18 let osvojil največ točk in sicer 400 in osvojil skupno 1. mesto. V kategoriji mladinci do 16 let v NK je na najvišjo stopničko stopil Rok Jelen. Drugo mesto je osvojil Ožbej Jelen. Pri dečkih do 15 let v NK je na najvišjo stopničko stopil Jan Bombek, pri deklicah do 15. let pa Jerneja Brecl. Jerneja Brecl je osvojila najvišjo stopničko tudi pri smučarskih skokih v kategoriji deklice do 15 let.

Tekmovalke in tekmovalci Smučarsko skakalnega kluba Velenje so v nordijski kombinaciji v skupnem seštevku točk osvojili 1. mesto. V zimskem delu minule tekmovalne sezone so skupaj našteli 9.325,5 točk oz. osvojili več kot 5 tisoč točk pred drugouvrščenim klubom (Nordijski smučarski klub Tržič FMG; 4.309,5 točk).

V razvrstitvi klubov na nacionalnem nivoju v Pokalu Cockta v skokih in NK je SSK Velenje osvojil 3. mesto, v absolutni razvrstitvi pa 4. mesto. Na prva tri mesta so se uvrstili SK Triglav Kranj, SSK Ilirija in SSK Alpina Žiri.

Razgasili bodo tudi zmagovalce za Štajersko-Koroško regijo. Najmlajši iz Smučarsko skakalnega kluba Velenje so osvojili naslednja mesta:
- dečki do 12. let: Gal Žilavec 2. mesto, Miha Jevšenak 3. mesto;
- dečki do 11. let: Patrik Hladin 1. mesto;
- dečki do 10. let: Žiga Gajster 3. mesto;
- cicibani do 9. let: Anže Brecl 1. mesto;
- deklice do 11. let: Kaja Toplak 3. mesto;
- cicibanke do 9. let: Gala Hladin 3. mesto.

Čestitke vsem za odlične rezultate in obilo športne sreče želimo v novi tekmovalni sezoni.

Spomladanska delovna akcija

Published: Tuesday, 19 April 2016
Written by irena
V soboto 16. aprila smo imeli delovno akcijo, na kateri je sodelovalo 7 otrok in 13 odraslih. Delovna akcija je bila zelo uspešna, odstranili smo plastiko na doskočišču in večji del naleta na 25 meterski skakalnici. Hvala vsem pridnim delavkam in delavcem, naslednjič pa vabljeni še ostali člani kluba.

Vrhovnik mladinec leta v mestni obcini Velenje

Published: Wednesday, 06 April 2016
Written by admin
V Velenju je sinoči potekal tradicionalen dogodek Športnik leta, ki ga prireja Športna zveza Velenje. Tokratne laskave naslove so pobrali Tim Kevin Ravnjak, Maja Mihalinec in RK Gorenje. Gost večera je bil boksar Dejan Zavec.
Uvodoma sta svoje videnje športa v MO Velenje podala župan MO Velenje Bojan Kontič in predsednik ŠZV Bogdan Plaznik. V razvedrilno hudomušni prireditvi so blesteli najboljši športniki, ki so poleg svojih rezultatov govorili tudi o osebnih anekdotah, odgovarjali na najrazličnejša vprašanja in spravljali občinstvo v dobro voljo. Za glasbeno umetniški del prireditve pa so poskrbeli pevka Emanuella, plesalec Jernej Kozan, beatboxer Sašo Vrabič in voditelj Dejan Tamše.
V članski konkurenci sta bila kot najboljša proglašena deskar prostega sloga Tim Kevin Ravnjak in Atletinja Maja Mihalinec, pri ekipah RK Gorenje Velenje. Plaketi za življensko delo sta prejela atletski funkcionar Martin Štajner in karateist Bego Tabavkovič.
Zelo uspesni pa so bili tudi nasi tekmovalci in sicer za sportnika leta je bil nominiran Gasper Berlot. Vid Vrhovnik je postal sportnik mladinec leta 2015 v MOV. Rok Jelen je bil med nominiranci za sportnika kadeta, Jerneja Brecl pa med sportnicami kadetinjami.
Priznanja za sportne dosezke v letu 2015 so prejeli tudi Marjan Jelenko, Aljaz Osterc, Gasper Brecl, Matevz Samec, Patrik Vitez, Denis Pikelj, Jan Bombek in Ozbej Jelen.
Cestitke!

V Pancali padel rekord

Published: Thursday, 17 March 2016
Written by admin
V zadnjih dneh so bili precej aktivni smučarji skakalci primorskih klubov Pok in Idrijske Krnice. Najmlajši so tekmovali na osnovnošolskem DP v Planici, vse kategorije pa na Idrijskem, kjer je padel tudi rekord.
PLANICA, IDRIJSKE KRNICE >Ugodne snežne razmere v hribih te dni številni organizatorji izkoriščajo za prirejanje smučarskih tekmovanj mlajših selekcij, rekreativcev in veteranov. Tako so konec tedna najmlajši šolarji SK Pok s planote Gora na Ajdovskem tekmovali na državnem prvenstvu nižjih razredov osnovnih šol v Planici, SSK Idrijske Krnice pa je v svojem skakalnem središču Pancala nad Spodnjo Idrijo pripravil sedme skoke za vse kategorije, na katerih je padel tudi nov rekord skakalnice - 35 metrov.
Najmlajši so na Idrijskem najprej skakali na 10-metrski napravi, izkušenejši pa so se pognali po 30-metrski. Za rekord na veliki napravi (35 metrov) je poskrbel član SSK Velenje Žiga Omladič. Z le meter krajšim skokom sta se na drugem oziroma tretjem mestu zvrstila Aljaž Ogrinc in domačin Damjan Lahajnar. Posebne pohvale sta si zaslužila najstarejši in najmlajši skakalec - 69 letni Rajko Kosmač (drugi med starejšimi veterani) in komaj štiriletni Luka Laharnar.
Nekoliko starejši fantje (U-7 do U-10), ki na Ajdovskem trenirajo v SK Pok (ta je pred kratkim na Kovku že izvedel klubsko tekmo), so se pomerili na državnem šolskem prvenstvu v Planici in zastopali svoje šole na Otlici in Colu. Najvišje - na osmo mesto med 35 skakalci - se je v konkurenci prvošolcev zavihtel Andraž Velikonja z Otlice. S tem je postal tudi prvak zahodne regije SZS. Med drugošolci je najdlje (na 19. mesto) doskočil njegov sošolec Dominik Vidmar. Med tretješolci so se odlikovali Colčani. Najvišje - na 15. mesto - se je prebil Tim Kobal. Med četrtošolci je bil le dve mesti slabši njegov sošolec Gašper Hladnik.
 

Rok Jelen državni prvak v NK, ekipa SSK Velenje 3. in se dva podprvaka za Velenje

Published: Friday, 11 March 2016
Written by admin
V sredo, 9. marca, so v Planici izvedli državno prvenstvo v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za mladince in mladinke do 16 let. Med mladinkami v smučarskih skokih je Jerneja Brecl osvojila odlično 3. mesto. Med mladinci je Ožbej Jelen osvojil 8. mesto, Jan Bombek je bil 15., Denis Pikelj 21., Rok Jelen pa je osvojil 22. mesto.
Ekipa SSK Velenje, za katero so nastopili Ožbej, Jan, Denis in Rok, je osvojila 3. mesto.
V nordijski kombinaciji so Velenjčani zopet dominirali. Rok Jelen je iz 5. mesta, ki ga je zasedal po skakalnem delu pritekel na 1. mesto in osvojil naslov državnega prvaka. Ožbej Jelen je vodstvo po skokih izgubil in zasedel odlično 2. mesto. Jan Bombek je iz 7. mesta pritekel na nehvaležno 4. mesto.
V sredo, 9. marca, so se v Planici za naslov državnega prvaka pomerili tudi nordijski kombinatorci v kategoriji mladincev do 20 let. Po skakalnem delu, ki so ga opravili dan prej, je Vid Vrhovnik zasedal 3. mesto, Gašper Brecl pa šesto. Na tekaški progi, dolgi 5 kilometrov, je Vid z najboljšim časom teka pridobil eno mesto in osvojil 2. mesto. Gašper je končal na 6. mestu.

Osterc 8. na DP med mladinci 20 let, ekipa 4.

Published: Thursday, 10 March 2016
Written by admin
V torek, 8. marca, so se smučarski skakalci pomerili za naslov državnega prvaka v Planici v kategoriji mladincev do 20 let v smučarskih skokih. Aljaž Osterc je dosegel najvišjo uvrstitev izmed članov Smučarsko skakalnega kluba Velenje. Uvrstil se je na 8. mesto. Vid Vrhovnik je osvojil 24., Matevž Samec 28., Gašper Brecl 33., David Strehar pa je končal na 44. mestu.
Organizatorji so izpeljali tudi ekipno tekmo. Za ekipi Velenja so nastopili Aljaž Osterc, Vid Vrhovnik, Matevž Samec in Gašper Brecl ter osvojili 4. mesto.

Ostercu 14. mesto na FIS pokalu

Published: Thursday, 10 March 2016
Written by admin
V Planici je v nedeljo, 6. marca, potekala še druga preizkušnja smučarjev skakalcev za točke FIS pokala. Aljaž Osterc je tudi tokrat nastopil suvereno. Po prvi seriji je zasedal 11. mesto. V drugi seriji je pristal pri 89 metrih, kar je zadoščalo za končno 14. mesto.

Jelenko 4. na celinskem pokalu v NK

Published: Thursday, 10 March 2016
Written by admin
V nedeljo, 6. marca, je v francoskem Chaux Neuvu potekala še druga preizkušnja za celinski pokal za nordijske kombinatorce. Marjan Jelenko je po sobotni zmagi ponovno nastopil zelo dobro. Po skakalnem delu je s skokom dolgim 106 metrov zasedal 5. mesto. Za vodilnim je zaostajal 56 sekund. Na tekaški progi, dolgi 10 kilometrov, je s 13. časom teka končal na zelo uspešnem 4. mestu.

VRHOVNIK, BOMBEK IN BRECLOVA DRŽAVNI PRVAKI V NORDIJSKI KOMBINACIJI

Published: Sunday, 06 March 2016
Written by admin
V Planici je v soboto, 5. marca, potekalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji v kar treh kategorijah in sicer v kategoriji mladincev do 18 let ter v kategoriji dečkov in deklic do 15 let. 
Mladinci so skakalni del opravili že v sredo. Ožbej Jelen si je priskakal 3. izhodišče, Vid Vrhovnik 4., Gašper Brecl 6., Rok Jelen pa je štartal kot 7. Vid Vrhovnik je na tekaški preizkušnji pridobil tri mesta in osvojil naslov državnega prvaka. Gašper Brecl je z odličnim tekom končal tik za Vidom in osvojil 2. mesto. Rok Jelen je končal na 5., Ožbej Jelen pa na 6. mestu. 
V kategoriji dečkov do 15 let si je Jan Bombek že na skakalnem delu priskakal prvi izhodiščni položaj, svojo prednost pa mu je na tekaški progi v dolžini 5 kilometrov uspelo celo povečati in tako se je veselil naslova državnega prvaka. 
Prav tako je v kategoriji deklic do 15 let Jerneji Brecl uspel odličen tek in je iz 2. mesta po skakalnem delu napredovala na 1. in osvojila naslov državne prvakinje. 

ALJAŽ OSTERC 15. NA FIS POKALU V PLANICI

Published: Sunday, 06 March 2016
Written by admin

V Planici se ta vikend odvija FIS pokal za smučarske skakalce. Na sobotni preizkušnji, ki je potekala v močnem sneženju, je nastopil tudi Aljaž Osterc iz Smučarsko skakalnega kluba Velenje. S skokoma dolgima 89 m in 90,5 m je osvojil končno 15. mesto.