Kronika

NAJBOLJŠI KOMBINATORCI – BERLOT PRED JELENKOTOM

Objavljeno: nedelja, 02 november 2008
V torek je bilo na rolkarski progi v Kranju še sklepno dejanje Nordijske kombinacije za državne naslove. Naslov državnega prvaka je osvojil Gašper Berlot pred klubskim in reprezentančnim kolegom Marjanom Jelenkom. Na 15 km progi se je boj za naslov državnega prvaka odvijal le med njima, saj sta že po skokih imela precejšnjo prednost. Oba rutinirana tekmovalca z velikimi mednarodnimi izkušnjami sta tako prinesla še en velik uspeh Smučarsko skakalnega kluba Velenje. Zelo dobro pa je tekmoval tudi Mihael Gaber, ki je zasedel 15 mesto.
Z treningi nadaljujejo vse selekcije, saj se nezadržno bliža zima in tekmovanja na snegu se bodo pričela že v mesecu decembru. V klub pa vabimo vse mlajše dečke in deklice, ki jih veselijo smučarski skoki.

HRGOTA IN KOMBINATORCI NE POPUŠČAJO

Objavljeno: ponedeljek, 27 oktober 2008
Napisal: Jože Ograjenšek
Tudi minuli vikend je bil nadvse uspešen za skakalce Smučarsko skakalnega kluba Velenje, saj so na tekmovanjih v Mislinji priskakali tri prva mesta in nabrali zelo veliko točk. Na članski tekmi je zanesljivo slavil Robert Hrgota, v kategoriji mladincev do 20 let je bil Gašper Berlot na sedmem mestu, vendar je z odličnim tekom za nordijsko kombinacijo zanesljivo slavil. V kategoriji mladincev do 18 let pa je Marjan Jelenko že po skokih bil na stopnički za drugo mesto, po teku pa je zanesljivo zmagal. V solo tekmi je Klemen Omladič zasedel 5, Žiga Omladič 14 in Miha Gaber 24 mesto. Po tekih pa si je Žiga Omladič priboril 7 in Gaber 9 mesto. V kategoriji mladincev do 16 let je tako na pokalni tekmi kot na državnem prvenstvu slavil Jaka Hvala, po poškodbi v poletnem delu pa se je vrnil Niko Hižar, ki je osvojil 13 in 14 mesto, Patrik Jelen 19 in 21 ter Robert Vitez 21 in 25 mesto. V tekmi za nordijsko kombinacijo je Urh Krajnčan zasedel 7, Jelen 8 in Vitez 11 mesto. Na ekipni tekmi mladincev do 16 let pa so mladi skakalci SSK Velenje v postavi Hižar, Jelen, Krajnčan in Vitez osvojili 4 mesto.

Z treningi nadaljujejo vse selekcije, saj se nezadržno bliža zima in tekmovanja na snegu se bodo pričela že v mesecu decembru. V klub pa vabimo vse mlajše dečke in deklice, ki jih veselijo smučarski skoki.

Z OSVAJANJEM MEDALJ POTRJENO DOBRO DELO

Objavljeno: ponedeljek, 20 oktober 2008
Napisal: Jože Ograjenšek
Minuli vikend je bil nadvse uspešen za skakalce Smučarsko skakalnega kluba Velenje. To je dokaz da je začrtano delo, s spomladi izvoljenim novim predsednikom Bogdanom Plaznikom in tremi trenerji amaterji Igorjem Jelenom, Luko Ograjenškom in Vikijem Čepelnikom, dobro.
V smučarsko skakalnem centru ob velenjskem gradu so bile na sporedu dve tekmi državnega prvenstva za mladince do 18 let. Na njem pa so blesteli skakalci SSK Velenje, saj se je z naslovom državnega prvaka okitil Marjan Jelenko s skokoma 92 in 91 m. Srebrne medalje pa se je veselil drugi član domačega kluba Klemen Omladič s skokoma 90,5 in 86,5 m. Zelo dobro so nastopili tudi ostali člani domačega kluba, saj je Mihael Gaber zasedel 18, Žiga Omladič 29, Patrik Jelen 56 ter Robert Vitez 61 mesto.
V ekipni tekmi, ki je sledila, pa so člani domačega kluba v postavi Jelenko, Žiga in Klemen Omladič ter Gaber prepričljivo osvojili naslov državnega prvaka pred ekipama SK Triglav in Alpine.
Člani so na skakalnici najprej opravili skoke za Nordijsko kombinacijo, ki je nato sledila v prostorih tovarne Gorenje Velenje. V članski konkurenci je že po skokih močno vodil Gašper Berlot, kar je nato z najboljšim tekom še potrdil in se veselil vnovične zmage.
Mladinci do 18 let pa so na isti progi imeli državno prvenstvo, kjer je dvojna zmaga zopet ostala domačemu klubu, saj je naslov državnega prvaka osvojil Jelenko pred Klemnom Omladičem. Na četrto mesto se je uvrstil Žiga Omladič, na 11 Gaber, 13 Jelen in na 16 Vitez.
V Mengešu pa je potekalo državno prvenstvo za dečke do 10 let. Po tem, ko je član smučarsko skakalnega kluba Velenje Vid Vrhovnik slavil že v kategoriji do 11 let, je zmagal tudi v svoji in se tako veselil drugega naslova. SSK Velenje pa je na tekmi imel še kar nekaj perspektivnih skakalcev, od katerih je Aljaž Osterc zasedel 12 Gašper Brecl 17, Rok Jelen 24, Ožbej Jelen 31 ter Denis Pikelj 36 mesto. Odlična pa je bila tudi sedemletna Jerneja Brecl, ki je v kategoriji deklic do 11 let osvojila 5 mesto.
Člani SSK Velenje pa so dobro formo ohranili tudi v nedeljo, kjer je v Kranju potekalo absolutno državno prvenstvo, na katerem je nastopilo kar 95 tekmovalcev. Zmage se je veselil član domačega kluba Robert Kranjec, z odliko pa je svoje skoke opravil Robert Hrgota, ki je zasedel 6 mesto. Da je forma dobra so dokazali tudi Jelenko z 18, Klemen Omladič z 23, Berlot z 27, Žiga Omladič z 60 in Gaber z 64 mestom. Vsi bodo nastopili tudi v teku za naslove absolutnega zmagovalca v Nordijski kombinaciji, ki bo naslednji teden, z veliko prednostjo pa po skokih vodijo Jelenko, Berlot in Omladič.
V tekmi za naslov ekipnega državnega prvaka je zmagala ekipa gostitelja v postavil Kranjec, Bogataj, Urbanc in Peterka. Člani SSK Velenje v postavi Hrgota, Jelenko, Berlot, ter Klemen Omladič pa so izmed 17 ekip osvojili odlično 4 mesto.

VRHOVNIK IN SAMEC PRISKAKALA MEDALJE

Objavljeno: torek, 14 oktober 2008
Minulo soboto je bilo zelo živo v skakalnem centru ob velenjskem gradu. Na pokalnih tekmovanjih so odlično nastopili tudi domači skakalci. V kategoriji do 16 let so klub ob odsotnosti najboljšega v minuli sezoni Nika Hižarja, zastopali Patrik Jelen, ki so osvojili 15, Robert Vitez 18 in deklica Mateja Vivod, ki je osvojila 20 mesto, zmagal pa je Jaka Hvala iz kluba Ponikve. Pri mladincih do 18 let je prepričljivo slavil domačin, sicer član reprezentance Slovenije v Nordijski kombinaciji Marjan Jelenko. Na 6 mesto se je zavihtel Klemen Omladič, Mihael Gaber 17 in Žiga Omladič 19 mesto. V kategoriji mladincev do 20 let je Gašper Berlot po napornih mednarodnih nastopil zasedel 7 mesto, slavil pa je Tomaž Naglič iz SK Alpina Žiri, v absolutni kategoriji pa domači klub ni imel predstavnika, saj je najboljši Robi Hrgota tekmoval na zadnji tekmi Kontinentalnega pokala v švedskem Falunu. V zelo močni mednarodni konkurenci je osvojil 26 in 29 mesto.
V nedeljo pa je bilo v Kranju državno prvenstvo za mladince do 20 let solo in ekipno. Klemen Omladič je zasedel 12, Jelenko 14 in Berlot 18 mesto, Žiga Omladič, Gaber in Robert Vitez pa se niso uvrstilo med dobitnike točk. V ekipni konkurenci pa so člani SSK Velenje v postavi Klemen in Žiga Omladič, Belot in Jelenko osvojili 5 mesto.
V Lugatcu je bilo v soboto državno prvenstvo za dečke do 11 let. Vse je presenetil član SSK Velenje Vid Vrhovnik, ki je v viÅ¡ji konkurenci osvojil naslov državnega prvaka. Blaž Sluga je zasedel 26, David Strehar 33, Patrik Vitez 34, Aljaž Osterc 37, Damjan Oblak 41 in GaÅ¡per Brecl 42 mesto. V ekipni tekmi je prva ekipa SSK Velenje v postavi Vrhovnik, Sluga, Strehar in Vitez osvojila 5 mesto, druga ekipa v postavi Brecl, Oblak, Osterc in  Ožbej Jelen pa je osvojila 10 mesto.
V nedeljo pa je v ljubljanskem Mostecu potekalo državno prvenstvo za dečke do 12 let. Z naslovom viceprvaka in srebrno kolajno se je okitil član SSK Velenje Matevž Samec. Vrhovnik je osvojil 21, Blaž Sluga 40, Patrik Vitez 41, David Strehar 43 in Damjan Oblak 44 mesto.
Vse ljubitelje smučarskih skokov vabimo to soboto ob 09.00 uri v smučarsko skakalni center ob velenjskem gradu, kjer bo potekalo državno prvenstvo Slovenije za mladince do 18 let solo in ekipno, v popoldanskem času pa bo v prostorih tovarne Gorenje potekala še Nordijska kombinacija, oz. tek.

NAJVEÅ JI USPEH BERLOTA

Objavljeno: ponedeljek, 06 oktober 2008

Gašper Berlot, Marjan Jelenko in Žiga Omladič v Nordisjki kombinaciji ter Klemen Omladič v solo skokih so minuli vikend z reprezentanco Slovenije in trenerjem Igorjem Jelenom tekmovali na finalu alpskega pokala v nemškem Oberstdorfu. Bili so najboljši v slovenski reprezentanci, izjemen uspeh pa je dosegel Gašper Berlot. Na sobotni tekmi je zasedel 4, na nedeljski pa je ponovil uspeh iz Kranja, ter se zavihtel na 2 mesto. V skupnem seštevku je prepričljivo zmagal, osvojil rumeno majico in si zagotovil nastope tako na kontinentalnem kot svetovnem pokalu v zimskem času. Njegov uspeh je dopolnil Marjan Jelenko, ki si je prav tako zagotovil nastope na najvišjih rangih svetovnega pokala, saj je v soboto zasedel 9, v nedeljo pa 6 mesto. Za las je tožke zgrešil Žiga Omladič, ki pa si je vseeno zagotovil mesto v mladinski reprezentanci Slovenije. Odlično je tekmoval tudi solist Klemen Omladič, ki si je priskakal 10 meto.

Najmlajši pa so tekmovali na finalu pokala Alpe Adria v Celovcu, katerega se je udeležilo preko 100 skakalcev iz Avstrije, Italije in Slovenije. V kategoriji cicibanov do 7 let je najmlajša Jerneja Brecl zasedla 7 mesto, v kategoriji do 8 let pa je Ožbej Jelen zasedel 8 mesto. V kategoriji do 9 let je prepričljivo slavil Vid Vrhovnik, Aljaš Osterc je zasedel 11 in Gašper Brecl 13 mesto. V kategoriji dečkov do 10 let je Patrik Vitez zasedel 10, David Strehar pa 14 mesto. V skupnem seštevku je Jerneja Brecl zasedla 6, Ožbej Jelen 5, Rok Jelen 14, Vrhovnik 1, Gašper Brecl 11, Osterc 19, Vitez 10, Strehar 11 in Blaž Sluga 25 mesto.

Vse ljubitelje smučarskih skokov vabimo to soboto ob 09.00 uri v smučarsko skakalni center ob velenjskem gradu, kjer bo potekalo pokalno tekmovanje Slovenije za mladince in člane in na katerem bomo videli vse naše najboljše skakalce.

MARJAN JELENKO DRŽAVNI PRVAK V NORDIJSKI KOMBINACIJI

Objavljeno: ponedeljek, 29 september 2008

Marjan Jelenko, član SSK Velenje je v NK (nordijski kombinaciji- smučarski skoki in teki ) minuli vikend v Kranju osvojil naslov državnega prvaka v sprintu. Edinega resnega konkurenta, prav tako člana SSK Velenje Gašperja Berlota je ugnal le za las in tako se obeta zanimiv boj za prestiž na 15 km progi. Odlično so nastopili tudi drugi člani SSK Velenje, saj je Klemen Omladič zasedel 10 in žiga Omladič 13 mesto.

V pokalu Cockta so člani SSK Velenje nastopali tako v soboto kot nedeljo. V kategoriji članov je Robi Hrgota zmagal in osvojil 4 mesto, v kategoriji mladincev do 20 let je Berlot osvojil 6 in 7 mesto, v kategoriji mladincev do 18 let je Klemen Omladič zasedel 3 in 5 mesto, Jelenko 2 x 6 mesto, in Žiga Omladič 21 in 23 mesto, v kategoriji mladincev do 16 let pa je Robi Vitez zasedel 2 x 19 mesto.

V Tržčiu je potekalo državno prvenstvo za pionirje do 13 let, kjer se je v konkurenci starejših odlično značel Matevž Samec, ki je osvojil 5 mesto.

Najmlajši pa so tekmovali na pokalu Alpe Adria v Tržiču, katerega se je udeležilo preko 100 skakalcev iz Avstrije, Italije in Slovenije. V kategoriji cicibanov do 7 let je najmlajša Jerneja Brecl zasedla 5 mesto, v kategoriji do8 9 let je Ožbej Jelen zasedel 5, Rok Jelen pa 12 mesto. V kategoriji do 9 let je z rekordom skakalnice prepričljivo zmagal Vid Vrhovnik, Aljaž Osterc je zasedel 13 in Gašper Brecl 15 mesto. V kategoriji dečkov do 10 let je David Strehar zasedel 11, Patrik Vitez pa 16 mesto.

ODLIÅ EN USPEH BERLOT GAÅ PERJA

Objavljeno: ponedeljek, 15 september 2008
Napisal: Jože Ograjenšek

Gašper Berlot, član reprezentance Slovenije v NK (nordijski kombinaciji- smučarski skoki in teki ) je odlično nastopil na tekmi Alpskega pokala minuli vikend v Kranju. V konkurenci 69 tekmovalcev iz 8 držav je v soboto zasedel četrto mesto, v nedeljo pa se je zavihtel kar na drugo. V skupnem seštevku trdno drži tretje mesto, katerega bo branil ali pa po njegovih izjavah skušal izboljšati že čez 14 dni v nemškem Oberstdorfu. Zelo dobro so nastopili tudi ostali trije člani iz SSK Velenje, saj je Marjan Jelenko zasedel 26 in 35, Žiga Omladič, ki je po lanski sezoni zelo napredoval 31 in 33 ter Mihael Gaber 49 in 51 mesto.

Robert Hrgota je nastopil na tekmi COCJ pokala v norveškem Lillehamerju, kjer je v zelo mošni konkurenci osvojil 29 mesto.

Najmlajši pa so tekmovali na prvenstvu štajersko Koroške regije v Ceršaku. V kategoriji cicibanov do 9 let je Ožbej Jelen zasedel 3, Rok Jelen 6, Jerneja Brecl 9, Domen Oblak 10 in Mitja Stramec 12 mesto. V kategoriji do dčekov do 10 let je prepričljivo zmagal Vid Vrhovnik. Družbo na stopničkah mu je delal tudi Gašper Brecl, Aljaž Osterc pa je zasedel 4 mesto. V kategoriji dečkov do 11 let je David Strehar zasedel 2, Patrik Vitez 6, Blaž Sluga 9 in Damjan Oblak 10 mesto, v kategoriji dečkov do 12 let pa je slavil Matevž Samec. Na meddruštvenem tekmovanju je v kategoriji do 15 let zmagal Urh Krajnčan, v kategoriji do 18 let pa je zmagal Patrik Jelen pred Matejo Vivod in Robertom Vitezom. Med veterani pa je prepričljivo slavil prav tako član SSK Velenje Adi Vivod.

ZELO LEP UVOD V JESENSKI DEL

Objavljeno: torek, 02 september 2008
Napisal: Jože Ograjenšek

V soboto se je v Kranju z memorialnim tekmovanjem v spomin pokojnega Bogdana Norčiča prišel jesenski del pokalnih tekmovanj. Skakalci SSK Velenje so prikazali odlično formo in dosegli naslednje rezultate: v kategoriji mladincev do 16 let je Patrik Jelen zasedel 19 in Robert Vitez 20 mesto, v kategoriji mladincev do 18 let je prepričljivo slavil Klemen Omladič, Marjan Jelenko je zasedel 12, Mihael Gaber 21 in Žiga Omladič 28 mesto, v kategoriji mladincev do 20 let je Gašper Berlot zasedel drugo mesto, v absolutni kategoriji pa je Robert Hrgota zasedel 7 in Žiga Urleb 16 mesto.

Urh Krajnčan pa se je minuli konec tedna v Zakopanih na Poljskem udeležil tekmovanja v okviru svetovnega pokala, ki je tam potekal. Organizatorji v okviru tega na tekmovanje povabijo po 5 skakalcev vseh držav udeleženk glavnega tekmovanja. Tako je nastopilo kar 76 tekmovalcev, Krajnčan pa je zasedel 33 mesto.

V smučarsko skakalnem centru ob velenjskem gradu se poleg treningov vsakotedensko odvijajo tudi razne druge aktivnosti. Med drugim se bo v četrtek 4.8.2008 popoldan s pričetkom ob 18.00 uri pričel odvijati republiški seminar o pripravi skakalnih smuči za treninge in tekmovanja. Na njemu bodo predstavniki Holmenkollna in Elana udeležence seznanili o vseh novostih na področju smuči in voskov za pripravo. Seminar je brezplačni, nanj pa ste vabljeni vsi zainteresirani.

Mercatoriada 2007

Objavljeno: nedelja, 10 junij 2007

9.6.2007 je bilo v Velenju sreèanje Mercatorjevih delavcev iz Slovenije in tujine. Pri prireditvi smo sodelovali tudi èlani kluba s tem, da smo pripravili tekmo v smuèarskoh skokih na vseh skakalnicah. V fotogaleriji je nekaj slik iz tega tekmovanja.

 

S Skoki do zmag

Objavljeno: sobota, 17 junij 2006

150. skokov

Zaèel:

16.6.2006           16.28

71m

Konèal:

17.6.2006           19.37

83m

Najkraj¹i skok:

71m

16.6.2006

16.28

1. skok

Najdalj¹i skok:

89m

17.6.2006

9.51

107. skok

V 24 urah:

136 skokov

150 skokov:

27 ur 9 minut

Povpreèna daljava:

82,6m

Skupno v metrih:

12397m

Ob 00.00:

48 skokov

Ob 6.00:

86 skokov

Ob 12.00:

119 skokov

154. skokov 

Zaèel:

17.6.2006          21.16

85m

Konèal:

17.6.206            22.08

85m

Najkraj¹i skok:

85m

17.6.2006

21.16 / 22.08

151. / 154. skok

Najdalj¹i skok:

86,5m

17.6.2006

21.28

152. skok

154 skokov:

28 ur 1 minut

Povpreèna daljava:

85,6m

Skupno v metrih:

12739,5m