Kronika

V Velenju državno prvenstvo v smučarskih skokih

Objavljeno: ponedeljek, 09 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V soboto, 30. septembra, je v Smučarskoskakalnem centru Velenje potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 15 let ter ekipno. Pomerilo se je 23. dečkov in 11. deklic. Med dečki do 15 let so Velenjčani osvojili naslednje rezultate: 8. mesto Tim Fele Bombek, 14. mesto Žan Hriberšek, 20. mesto Ožbej Kotnik in 22. mesto Žiga Gajster. Na zmagovalne stopničke so stopili: 1. mesto Taras Tratnik iz SK Zagorja, 2. mesto Urh Rošar iz SSK Mislinje in 3. mesto Uroš Vrbek iz SSK Šmartnega na Pohorju. Pri dečkih do 14 let so člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje dosegli sledeče uvrstitve: 7. Mesto Patrik Hladin in 40. Gal Žilavec. V konkurenci 48 dečkov so slavili: 1. mesto: Matija Zelnik iz SK Triglav, 2. mesto Rok Masle iz SSK Ilirija in 3. mesto Taj Ekart iz SSK Mengeš. Pri deklicah je Velenjčanka Kaja Toplak osvojila 10. mesto. Slavile so: 1. mesto Tia Kodrnja iz NSK Toper, 2. mesto Ana Jereb iz SSK Alpina in 3. mesto Špela Mastnak iz SD Vizore. V ekipnem spopadu je ekipa SSK Velenje osvojila 5. mesto. Na zmagovalno stopničko je stopila ekipa SK Zagorje. Drugi so bili NSK Tržič, tretja pa je bila ekipa SK Triglav – 1. Pomerilo se je 13 ekip.
Fotografije v priponki z državnega prvenstva v Velenju, 30. 9., foto: Blaž Sluga
SF 5405 – Razglasitev deklic do 15 let: 1. mesto Tia Kodrnja iz NSK Toper, 2. mesto Ana Jereb iz SSK Alpina in 3. mesto Špela Mastnak iz SD Vizore
SF 5408 – Razglasitev dečkov do 14 let: V konkurenci 48 dečkov so slavili: 1. mesto: Matija Zelnik iz SK Triglav, 2. mesto Rok Masle iz SSK Ilirija in 3. mesto Taj Ekart iz SSK Mengeš
SF 5417 – Razlasitev dečkov do 15 let: Na zmagovalne stopničke so stopili: 1. mesto Taras Tratnik iz SK Zagorja, 2. mesto Urh Rošar iz SSK Mislinje in 3. mesto Uroš Vrbek iz SSK Šmartnega na Pohorju
SF 5443 – Ekipna razglasitev: na zmagovalno stopničko je stopila ekipa SK Zagorje. Drugi so bili NSK Tržič, tretja pa je bila ekipa SK Triglav

Vid Vrhovnik - 17. in 14. mesto med svetovno elito

Objavljeno: torek, 03 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Planica je pretekli konec tedna prvič gostila tekmi najvišjega nivoja v nordijski kombinaciji v poletnem delu sezone. Na finalnem dejanju poletne FIS velike nagrade v nordijski kombinaciji se je za točke pomerilo 56 tekmovalcev oz. najboljših nordijskih kombinatorcev na svetu, med njimi tudi šest Slovencev, od teh kar trije Velenjčani. Odlično se je odrezal naš Vid Vrhovnik, član Smučarsko-skakalnega kluba Velenje.
V soboto, 30. septembra 2017, so tekmovalci, kot je to seveda v navadi pri nordijski kombinaciji, najprej opravili s skakalnim delom preizkušnje. Mladi up Vid Vrhovnik je bil 10., s skokom dolžine 132,5 metrov oz 53 sekundami zaostanka, Gašper Brecl je bil na 29. mestu, zaostajal 2 minuti in 6 sekund, Rok Jelen pa na 46. mestu s 3 minutami in 8 sekundami zaostanka.
Tekaški del preizkušnje je prinesel konkretne spremembe na samem vrhu. Tja se je s 13. mesta po skokih povzpel izkušeni Norvežan Magnus Hovdal Moan, ki je v ciljnem sprintu strl rojaka, šestega po skokih, Espena Andersena, tretje mesto je na koncu pripadlo, za popolno norveško slavje, Schmidu.
Rezultat sezone je uspel Vidu Vrhovniku, ki pa je bil zelo zadovoljen, saj je s 17. mestom osvojil svoje prve točke med svetovno elito. Brecl je končal na 42., Jelen pa na 48. mestu.
V nedeljo, 1. oktobra 2017, so se najboljši nordijski kombinatorci na svetu pomerili na finalni preizkušnji. V skakalnem delu je bil najboljši Slovenec znova Vid Vrhovnik na 14. mestu, potem ko je s 129 metri pridelal 51 sekund zaostanka. Gašper Brecl je zasedal 40. mesto z 2:18 minutama zaostanka, Rok Jelen pa je bil na 52. mestu z zaostankom 3:41.
Odlična tekma je za Vrhovnikom, ki je tekel v skupini, zdržal vse napore in na koncu pritekel kar do 14. mesta, Vid se je pri 18. letih upravičeno veselil rezultata kariere. 18-letni Brecl je končal na 47. mestu, 17-letni Jelen pa je bil kot prvi dan na 52. mestu.
Vsem fantom, iskrene čestitke!!!

ODLIČNI REZULTATI MLADIH ČLANIC IN ČLANOV SSK VELENJE

Objavljeno: petek, 29 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V Kisovcu je v torek, 26. 9. 2017, v organizaciji SK Zagorje potekal Regijski pokal Cockta. Naše članice in člani so nas ponovno razvajali z dolgimi in lepimi skoki, kar je vodilo tudi v odlične končne rezultate.
Deklice do 9 let
3. mesto: Iza Faletič
4. mesto: Živa Živic
Dečki do 9 let
4. mesto: Aljaž Samec
7. mesto: Cene Brglez
Dečki do 10 let
3. mesto: Anže Brecl
5. mesto: Mark Kreže
Dečki do 11 let
3. mesto: Liam Magdič
7. mesto: Nik Tovornik
9. mesto: Lan Novak
Dečki do 12 let
2. mesto: Enej Faletič
6. mesto: Žiga Gajster
Deklice do 13 let
5. mesto: Kaja Toplak
10. mesto: Patricija Goličnik
Dečki do 13 let
3. mesto: Patrik Hladin
4. mesto: Luka Filip

Jerneja Brecl 10., Jan Bombek 13. na Alpskem pokalu v Predazzu

Objavljeno: ponedeljek, 25 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Ta vikend so v italijanskem Predazzu potekala tekmovanja v smučarskih skokih za Alpski pokal. SSK Velenje je imel dva predstavnika in sicer Jernejo Brecl in Jana Bombeka. Na sobotni preizkušnji je Jerneja Brecl s skokoma dolžine 84,5 in 91 metrov osvojila 11. mesto, Jan Bombek pa je pri dečkih s skokoma dolžine 96,5 in 97 metrov vpisal 13. mesto. Na nedeljski preizkušnji je Jerneja Brecl na 8. Alpskem pokalu pri deklicah osvojila 10. mesto. Jan Bombek pa je s skokoma enake dolžine (95 metrov) na skakalnici K 95 osvojil 13. mesto.

Osterc drugi na celinskem pokalu v Romuniji

Objavljeno: ponedeljek, 25 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Ta konec tedna so v romunskem Rasnovu potekala tekmovanja v smučarskih skokih za FIS pokal in za celinski pokal. Edini velenjski predstavnik je bil Aljaž Osterc, ki je na cetrtkovi tekmi za poletni del FIS pokala s skokoma dolžine 87. in 92. metrov osvojil odlično 5. mesto. V petek je na skakalnici K90 še izboljšal rezultat in s skokoma 96,5 in 94,5 stopil na zmagovalne stopničke in sicer na odlično 2. mesto. 
V soboto je na 10. celinskem pokalu po prvi seriji vpisal 22. mesto, v drugi seriji pa je skočil na 18. mesto. Na nedeljski preizkušnji je s skokoma dolžine 88,5 in 94,5 vpisal 22. mesto. Celinski pokal se bo zaključil naslednji vikend v Klingenthalu.

Rok Jelen 7. na OPA Alpskem pokalu v Nemčiji

Objavljeno: ponedeljek, 25 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V soboto, 23. septembra, je v nemškem Winterbergu potekal prvi od dveh obračunov v Alpskem pokalu za nordijske kombinatorce in hkrati zaključek poletne sezone Alpskega pokala. V mednarodni konkurenci 49. najboljših kombinatorcev so Velenjčani po skakalnem delu osvojili: 14. mesto Gašper Brecl, 21. mesto Rok Jelen in 35. mesto Ožbej Jelen. Na 10-kilometrski tekaški preizkušnji je Rok Jelen s 4. najboljšim tekom napredoval do odličnega 7. mesta, kar je bil najboljši slovenski rezultat. Gašper Brecl je tek zaključil na končnem 17. mestu, Ožbej Jelen pa na 38. mestu. Na nedeljski preizkušnji je Rok Jelen osvojil 17. mesto, Gašper Brecl pa 21.
Ob zaključku poletne sezone Alpskega pokala je Rok Jelen osvojil skupno 88 točk oz. skupno 12. mesto. 
V prihodnjih dneh Roka čaka tekmovanje za FIS Poletno veliko nagrado v nordijski kombinaciji, ki bo potekalo od 30. 9. do 1. 10. v Nordijskemu centru Planica. Skakalni del bo potekal na Bloudkovi velikanki (HS 139), tekaški pa na 10 km razdalji. Držimo pesti.

Rezultati tekme v Guncljah

Objavljeno: četrtek, 21 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar

V Guncljah je 16. 9. 2017, v organizaciji SD Dolomiti, potekal Pokal Cockta. V izjemno zahtevnih pogojih, ko je deževalo kot iz škafa, so barve SSK Velenje zastopali tudi naši dečki. Dosegli so naslednje rezultate:

Dečki do 10 let:

  • 7. mesto: Anže Brecl
  • 38. mesto: Mark Kreže

Dečki do 11 let:

  • 28. mesto: Liam Magdič
  • 34. mesto: Nik Tovornik
  • 41. mesto: Lan Novak

Na Alpskem pokalu v Švici zmaga Osterca in odlični nastopi Velenjčanov

Objavljeno: nedelja, 10 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Ta vikend (8. - 10. september) je v švicarskem Kanderstegu   potekal Alpski pokal v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Sodelovali so skakalci in kombinatorci iz vseh sedmih alpskih držav in sicer poleg Slovenije, od teh kar 6 Velenjčanov, še iz Avstrije, Nemčije, Francije, Italije in Švice. V petek sta se v konkurenci 68. mladih skakalcev pomerila Velenjčana Aljaž Osterc in Jan Bombek. Aljaž je opravil dva odlična skoka in popolnoma pometel s konkurenco. Jan pa si je priskakal 23. mesto. 
Ponovni obračun so opravili v soboto, 9. septembra. Aljaž Osterc si je priskakal 6. mesto, Jan Bombek pa 17.
Tudi za nordijske kombinatorce so pripravili dva obračuna in sicer v soboto in nedeljo; obakrat z enim skokom in tekom na 5 kilometrov. Prvih spopad 67. vrhunskih nordijskih kombinatorcev so izvedli v soboto, 9. septembra. Zelo se je izkazal Velenjčan Rok Jelen, ki je bil po skoku na 16. mestu, v tekaškem delu pa je odlično napredoval vse do končnega 8. mesta. Gašper Brecl je bil na koncu 17., po skoku 13. Vid Vrhovnik je bil po skoku 25., v tekaškem delu je napredoval do 23. mesta. Ožbej Jelen je bil 29., po skoku 27.
Na nadeljski preizkušnji je Gašper Brecl osvojil odlično 13. mesto, Vid Vrhovnik 17., Rok Jelen pa 25.
Čestitke vsem tekmovalcem Smučarsko skakalnega kluba Velenje za prve osvojene točke v novi tekmovalni sezoni.

Velenjski orliči znova odlično

Objavljeno: petek, 08 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V torek, 5. 9. 2017, je v skakalnem centru Mislinja potekalo regijsko tekmovanje za pokal Cocta za skakalke in skakalce od devet do trinajst let. Velenjski podmladek je znova dosegel izvrstne rezultate.
Rezultati:
Cicibani do 9 let:

Preberite več: Velenjski orliči znova odlično

Minuli konec tedna skakalci in skakalke obarvali v velenjske barve

Objavljeno: torek, 05 september 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Skakalci in skakalke Smučarsko skakalnega kluba Velenje so se v soboto in nedeljo pomerili na tekmah za Pokal Cockta v skokih in nordijski kombinaciji. V soboto, 2. 9. 2017, so nas s stopničkami razveselili Aljaž Osterc, Rok Jelen, Gašper in Jerneja Brecl, Jan Bombek in Ožbej Jelen.
V nedeljo, 3. 9. 2017, so v Kranju velenjskemu klubu stopničke priskakali Enej Faletič, Patrik Hladin in Kaja Toplak.
Rezultati, nedelja: 3. 9. 2017 – Kranj

Preberite več: Minuli konec tedna skakalci in skakalke obarvali v velenjske barve