Kronika

Naši najmlajši kombinatorci odlični na državnem prvenstvu v NK

Objavljeno: ponedeljek, 15 januar 2018
Napisal: Jože Sluga
Na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji, ki je potekalo 13. 1. 2018 v Planici, so se naši trije najmlajši kombinatorci odrezali več kot odlično! V precej višji kategoriji (dečki do 12 let), so vsi po vrsti v smučarskem teku dokazali, da se z dobro tehniko in veliko motivacije lahko pridobi ogromno mest. Tako je Anže Brecl po 4. mestu v skokih, napredoval na odlično 2. mesto. Mark Kreže je po 22. mestu v skokih, napredoval na odlično 11. mesto, Liam Magdič pa iz 26. mesta po skokih, na odlično 18. mesto. Fantje so dokazali, da bodo v bližnji prihodnosti res huda konkurenca. Čestitke fantje! Vsi smo zelo ponosni na vas!!!
DP NK DEČKI do 12 let
2. mesto: Anže Brecl
11. mesto: Mark Kreže
18. mesto: Liam Magdič

Rezultati Pokala Cockta

Objavljeno: ponedeljek, 15 januar 2018
Napisal: Jože Sluga
V Planici je hkrati z DP v NK, 13. 1. 2018 potekal tudi Pokal Cockta za dečke do 12 let in dečke do 13 let, kjer so se člani SSK Velenje ponovno dobro odrezali ter dokazali, da bo nanje potrebno računati tudi to sezono.
Dečki do 12 let
4. mesto: Enej Faletič
9. mesto: Anže Brecl in Žiga Gajster
36. mesto: Mark Kreže
40. mesto: Liam Magdič
Dečki do 13 let
18. mesto: Patrik Hladin
33. mesto: Luka Filip
44. mesto: Nik Tovornik

Vrhovnik v močni konkurenci v Klingenthalu na 5. mestu

Objavljeno: nedelja, 14 januar 2018
Napisal: Jože Sluga
Nordijski kombinatorci so odpovedi tekem svetovnega pokala v Estoniji zaradi pomankanja snega nadomestili z udeležbo na tekmah celinskega pokala v Nemčiji. Tam je bila tudi četverica Slovencev z Marjanom Jelenkom in Vidom Vrhovnikom na čelu. V petek je bil Jelenko na sprinterski preizkušnji na 5 km deseti, potem ko je v teku pridobil dve mesti, Vrhovik pa je bil 24., potem ko je v teku prav tako pridobil mesti. Včeraj je bil Jelenko 19., potem ko je bil po skokih deseti, Vrhovnik pa je točke ujel na 28. mestu. Najboljši dan sta naša imela danes, ko je bil Vrhovnik izjemen v teku, ko je imel osmi čas in je s 14. mesta pritekel na končno peto, Jelenko pa je bil prav tako odličen osmi. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju.
Matevž Malovrh, Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki so dobili po eno oz. dve priložnosti na treh tekmah, niso osvojili točk. Skupno je po šestih tekmah celinskega pokala Jelenko 21. s 70 točkami, Vrhovnik pa 24. s 55 točkami. 
Vir: http://www.sloski.si

Alpski pokal: Osterc in Brecl v Seefeldu na stopničkah

Objavljeno: ponedeljek, 25 december 2017
Napisal: Jože Sluga
V avstrijskem Seefeldu se je minuli vikend odvilo tekmovanje mladih smučarjev skakalcev, ki so se pomerili za prve točke alpskega pokala. Najboljši od številčne slovenske udeležbe je bil Aljaž Osterc, član Smučarsko skakalnega kluba Velenje.
Od 67 tekmovalcev je najboljšo uvrstitev dosegel Aljaž Osterc z 2. in 4. mestom. Tekmo so imela tudi dekleta, kjer je Jerneja Brecl osvojila 2. mesto.
S tekmami alpskega pokala v nordijski kombinaciji se je sezona minuli vikend začela tudi za mlade kombinatorske upe. Na prvih dveh zimskih preizkušnjah so se izkazali tudi naši mladi upi, Gašper Brecel se je zavihtel tudi na oder za zmagovalce.
Mladi kombinatorci so po poletnih tekmah v Kanderstegu in Winterbergu s tekmami alpskega pokala nadaljevali v Seefeldu. Zelo dobro je tekmoval Gašper Brecl, ki je 16. 12. osvojil 13. mesto, naslednji dan pa je stopil na oder za zmagovalce, bil je tretji. Njegov uspeh je s točkami lepo zaokrožili še Ožbej Jelen z 20. in 11. mestom. Brez točk pa je žal ostal Rok Jelen.

PODELITEV PRIZNANJ ZA POKAL COCKTA V SMUČARSKIH SKOKIH IN NORDIJSKI KOMBINACIJI ZA POLETNO SEZONO 2017

Objavljeno: četrtek, 14 december 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V četrek, 7. 12. 2017, je v Kulturnem domu Vir pri Domžalah potekala podelitev priznanj za Pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za poletno sezono 2017. Zelo uspešni so bili tudi tekmovalci SSK Velenje in tako domov pripeljali kar nekaj medalj in pokalov.
Zasedli so sledeča mesta:
ZMAGOVALCI PO KATEGORIJAH
V SMUČARSKIH SKOKIH
- mladinci do 20 let: Aljaž Osterc - 1. mesto
- mladinke do 18 let: Jerneja Brecl - 2. mesto
V NORDIJSKI KOMBINACIJI
- člani: Vid Vrhovnik: 3. mesto
- mladinci do 20 let: Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta si delila 1. mesto
- mladinci do 18 let: Rok Jelen 1. mesto, Ožbej Jelen 2. mesto
REGIJSKI ZMAGOVALCI
- dečki do 13 let: Patrik Hladin- 3. mesto
- dečki do 12 let: Enej Faletič- 2. mesto
- dečki do 11 let: Liam Magdič- 3. mesto
- dečki do 10 let: Anže Brecl- 2. mesto
- cicibanke do 9 let: Iza Faletič- 3. mesto
V nordijski kombinaciji so fantje skupno osvojili 3. mesto, med vsemi klubi je SSK Velenje skupno v Pokalu Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji osvojil 3. mesto, v absolutni razvrstitvi klubov v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji pa je SSK Velenje osvojil 4. mesto.
Čestitke vsem članom SSK Velenje in trenerjem!

Uspešen konec tedna za Vida Vrhovnika

Objavljeno: sreda, 29 november 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
Pretekli konec tedna so v finski Ruki izvedli tri tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji.
V petek, 24. 11. 2017, je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Vid Vrhovnik s 26. mestom osvojil prve točke v svoji karieri.
Vid Vrhovnik je tudi na drugi, tokrat klasični preizkušnji svetovnega pokala na 10 km, osvojil točke. Tokrat je bil 27., potem ko je v ciljnem sprintu pridobil še eno mesto in tako osvojil nove štiri točke.
Obeti za drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Ruki, prvo na 10 km preizkušnji, so bili za Vida Vrhovnika odlični, saj je v kvalifikacijah zasedel 6. mesto med vsemi nastopajočimi. V tekmovalni seriji tako visoko žal ni končal. Skakal je z višjega naletnega mesta, kot nekateri tekmeci. S 132 metri je sicer zelo dobro opravil svojo nalogo, 129,0 točk pa ga je popeljalo do 25. mesta, z zaostankom 1:58 minute za vodilnim Japoncem Aktiom Watabejem, ki je pristal pri 142.5 metrih, zbral pa je 158,6 točk. Vrhovnik je denimo za devetim mestom zaostajal točno eno minuto. Na tekaškem delu 10 km preizkušnje je vnovič potrdil, da se v njem skriva pravi kombinatorski talent. 18-letnik je vseskozi držal razliko okrog dveh minut za vrhom in tekel v skupini, na koncu pa je po odličnem ciljnem sprintu izgubil samo dve mesti in včerajšnjemu zbiru točk dodal še današnje štiri za 27. mesto. Zmage, zanesljive, s prednostjo več kot pol minute, se je veselil Akito Watabe pred domačinom Hirvonenom in Nemcem Johannesom Rydzekom.V nedeljo, 26. 11. 2017, so izpeljali tretjo tekmo za svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Tokrat se Vid žal ni uvrstil med dobitnike točk.Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v norveškem Lillehammerju, kjer bo na sporedu tudi ekipna tekma.
 
Vir: Športna zveza Velenje, Smučarska zveza Slovenije; foto: Romina Eggert

SSK Velenje ekipni državni prvak pri mladincih do 20 let, Osterc 2. pri solistih

Objavljeno: torek, 17 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V nedeljo, 15. 10. 2017, so se smučarski skakalci, mladinci do 20 let, zbrali na skakalnici pod Šmarjetno goro v Kranju na državnem prvenstvu mladincev do 20 let. Devet mladincev Smučarsko skakalnega kluba Velenje se je na skakalnici na Bauhenku izkazalo odlično.
Aljaž Osterc je postal vice prvak, premagal je tudi Domna Prevca. Na 7. mestu je sledil naš nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, Jan Bombek si je priskakal 12. mesto, Gašper Brecl (prav tako nordijski kombinatorec) je dosegel 21. mesto, na 26. mestu je končal Patrik Vitez, 38. mesto je pripadlo Davidu Streharju, 40. in 41. sta bila prav tako nordijska kombinatorca Ožbej Jelen in Rok Jelen, 54. mesto si je priskakal Denis Pikelj.
Ekipni DRŽAVNI PRVAKI pri mladincih do 20 let pa so postali Jan Bombek, Aljaž Osterc, Vid Vrhovnik in Gašper Brecl. Druga ekipa SSK Velenje v postavi David Strehar, Ožbej Jelen, Rok Jelen in Patrik Vitez si je priskakala 7. mesto.
Fantom ter klubskim in reprezentančnim trenerjem izrekamo iskrene čestitke.

Na državni tekmi v Žireh ekipno peti, Anže Brecl v posamični konkurenci odličen četrti

Objavljeno: torek, 17 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V Žireh je 14. 10. 2017 potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 10 in 11 let ter ekipna tekma. Tokrat je v posamični konkurenci blestel naš Anže Brecl, ki je dosegel odlično 4. mesto!
DEČKI do 10 let (75 tekmovalcev)
4. mesto: Anže Brecl
34. mesto: Mark Kreže
50. mesto: Aljaž Samec
51. mesto: Cene Brglez
 
DEČKI do 11 let (54 tekmovalcev)
26. mesto: Nik Tovornik
41. mesto: Liam Magdič
49. mesto: Lan Novak
 
DEKLICE do 11 let (32 tekmovalk)
29. mesto: Gaia Hladin
 
V ekipni tekmi je naša ekipa SSK Velenje 1 (Anže Brecl, Mark Kreže, Liam Magdič in Nik Tovornik), med 27. ekipami, dosegla odlično 5. mesto. Naša druga ekipa (Aljaž Samec, Cene Brglez, Gaia Hladin in Lan Novak) je bila žal, zaradi novih pravil, diskvalificirana.
ČESTITKE VSEM!

Rezultati državnega prvenstva v nordijski kombinaciji za mlajše kategorije

Objavljeno: četrtek, 12 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V Mostecu je 8. 10. 2017 potekalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za dečke in deklice do 12 in 13 let. V močni konkurenci so odlične rezultate dosegli tudi naši člani in članica, ki so, vsi po vrsti, v teku izboljšali svoje pozicije po skoku. Čestitke vsem, še posebej zato, ker je večina med njimi prvič tekmovala v nordijski kombinaciji ter hkrati tudi v višji kategoriji kot sicer. Za prihodnost nordijske kombinacije v SSK Velenju, se nam torej ni bati!! Bravo fantje in dekle!
DEČKI do 12 let
  • 9. mesto: Žiga Gajster
  • 14. mesto: Anže Brecl
  • 18. mesto: Nik Tovornik
  • 22. mesto: Liam Magdič
  • 27. mesto: Mark Kreže
DEČKI do 13 let
  1. mesto: Patrik Hladin
DEKLICE do 13 let
  1. mesto: Kaja Toplak

Pokal Cockta v Mislinji – 2. mesto za Breclovo

Objavljeno: ponedeljek, 09 oktober 2017
Napisal: Saša Sevčnikar
V torek, 3. oktobra, je v Mislinji potekal Pokal Cockta v smučarskih skokih v kategorijah dečki do 15 let, dekleta do 18 let, mladinci do 18 let in 20 let.
Pri mladincih do 20 let je 4. mesto osvojil član Smučarsko skakalnega kluba Velenje Gašper Brecl. Peti je bil Velenjčan Patrik Vitez.
V kategoriji mladincev do 18 let so Velenjčani osvojili sledeče razvrstitve: 6. mesto Jan Bombek, 14. mesto Rok Jelen, 19. mesto Ožbej Jelen in 24. mesto Denis Pikelj. Pri deklicah do 18. let je na zmagovalne stopničke stopila Velenjčanka Jerneja Brecl in sicer na 2. mesto.
V kategoriji dečki do 15 let se je pomerilo 22 smučarskih skakalcev. Velenjčani so dosegli naslednje uvrstitve: 13. mesto Žan Hriberšek, 15. Maj Fele Bombek in 22. mesto Ožbej Kotnik. Čestitke vsem.