Kronika

Vrhovnik v močni konkurenci v Klingenthalu na 5. mestu

Objavljeno: nedelja, 14 januar 2018
Napisal: admin
Nordijski kombinatorci so odpovedi tekem svetovnega pokala v Estoniji zaradi pomankanja snega nadomestili z udeležbo na tekmah celinskega pokala v Nemčiji. Tam je bila tudi četverica Slovencev z Marjanom Jelenkom in Vidom Vrhovnikom na čelu. V petek je bil Jelenko na sprinterski preizkušnji na 5 km deseti, potem ko je v teku pridobil dve mesti, Vrhovik pa je bil 24., potem ko je v teku prav tako pridobil mesti. Včeraj je bil Jelenko 19., potem ko je bil po skokih deseti, Vrhovnik pa je točke ujel na 28. mestu. Najboljši dan sta naša imela danes, ko je bil Vrhovnik izjemen v teku, ko je imel osmi čas in je s 14. mesta pritekel na končno peto, Jelenko pa je bil prav tako odličen osmi. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju.
Matevž Malovrh, Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki so dobili po eno oz. dve priložnosti na treh tekmah, niso osvojili točk. Skupno je po šestih tekmah celinskega pokala Jelenko 21. s 70 točkami, Vrhovnik pa 24. s 55 točkami. 
Vir: http://www.sloski.si

Alpski pokal: Osterc in Brecl v Seefeldu na stopničkah

Objavljeno: ponedeljek, 25 december 2017
Napisal: admin
V avstrijskem Seefeldu se je minuli vikend odvilo tekmovanje mladih smučarjev skakalcev, ki so se pomerili za prve točke alpskega pokala. Najboljši od številčne slovenske udeležbe je bil Aljaž Osterc, član Smučarsko skakalnega kluba Velenje.
Od 67 tekmovalcev je najboljšo uvrstitev dosegel Aljaž Osterc z 2. in 4. mestom. Tekmo so imela tudi dekleta, kjer je Jerneja Brecl osvojila 2. mesto.
S tekmami alpskega pokala v nordijski kombinaciji se je sezona minuli vikend začela tudi za mlade kombinatorske upe. Na prvih dveh zimskih preizkušnjah so se izkazali tudi naši mladi upi, Gašper Brecel se je zavihtel tudi na oder za zmagovalce.
Mladi kombinatorci so po poletnih tekmah v Kanderstegu in Winterbergu s tekmami alpskega pokala nadaljevali v Seefeldu. Zelo dobro je tekmoval Gašper Brecl, ki je 16. 12. osvojil 13. mesto, naslednji dan pa je stopil na oder za zmagovalce, bil je tretji. Njegov uspeh je s točkami lepo zaokrožili še Ožbej Jelen z 20. in 11. mestom. Brez točk pa je žal ostal Rok Jelen.

PODELITEV PRIZNANJ ZA POKAL COCKTA V SMUČARSKIH SKOKIH IN NORDIJSKI KOMBINACIJI ZA POLETNO SEZONO 2017

Objavljeno: četrtek, 14 december 2017
Napisal: admin
V četrek, 7. 12. 2017, je v Kulturnem domu Vir pri Domžalah potekala podelitev priznanj za Pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za poletno sezono 2017. Zelo uspešni so bili tudi tekmovalci SSK Velenje in tako domov pripeljali kar nekaj medalj in pokalov.
Zasedli so sledeča mesta:
ZMAGOVALCI PO KATEGORIJAH
V SMUČARSKIH SKOKIH
- mladinci do 20 let: Aljaž Osterc - 1. mesto
- mladinke do 18 let: Jerneja Brecl - 2. mesto
V NORDIJSKI KOMBINACIJI
- člani: Vid Vrhovnik: 3. mesto
- mladinci do 20 let: Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta si delila 1. mesto
- mladinci do 18 let: Rok Jelen 1. mesto, Ožbej Jelen 2. mesto
REGIJSKI ZMAGOVALCI
- dečki do 13 let: Patrik Hladin- 3. mesto
- dečki do 12 let: Enej Faletič- 2. mesto
- dečki do 11 let: Liam Magdič- 3. mesto
- dečki do 10 let: Anže Brecl- 2. mesto
- cicibanke do 9 let: Iza Faletič- 3. mesto
V nordijski kombinaciji so fantje skupno osvojili 3. mesto, med vsemi klubi je SSK Velenje skupno v Pokalu Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji osvojil 3. mesto, v absolutni razvrstitvi klubov v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji pa je SSK Velenje osvojil 4. mesto.
Čestitke vsem članom SSK Velenje in trenerjem!

Uspešen konec tedna za Vida Vrhovnika

Objavljeno: sreda, 29 november 2017
Napisal: admin
Pretekli konec tedna so v finski Ruki izvedli tri tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji.
V petek, 24. 11. 2017, je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Vid Vrhovnik s 26. mestom osvojil prve točke v svoji karieri.
Vid Vrhovnik je tudi na drugi, tokrat klasični preizkušnji svetovnega pokala na 10 km, osvojil točke. Tokrat je bil 27., potem ko je v ciljnem sprintu pridobil še eno mesto in tako osvojil nove štiri točke.
Obeti za drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Ruki, prvo na 10 km preizkušnji, so bili za Vida Vrhovnika odlični, saj je v kvalifikacijah zasedel 6. mesto med vsemi nastopajočimi. V tekmovalni seriji tako visoko žal ni končal. Skakal je z višjega naletnega mesta, kot nekateri tekmeci. S 132 metri je sicer zelo dobro opravil svojo nalogo, 129,0 točk pa ga je popeljalo do 25. mesta, z zaostankom 1:58 minute za vodilnim Japoncem Aktiom Watabejem, ki je pristal pri 142.5 metrih, zbral pa je 158,6 točk. Vrhovnik je denimo za devetim mestom zaostajal točno eno minuto. Na tekaškem delu 10 km preizkušnje je vnovič potrdil, da se v njem skriva pravi kombinatorski talent. 18-letnik je vseskozi držal razliko okrog dveh minut za vrhom in tekel v skupini, na koncu pa je po odličnem ciljnem sprintu izgubil samo dve mesti in včerajšnjemu zbiru točk dodal še današnje štiri za 27. mesto. Zmage, zanesljive, s prednostjo več kot pol minute, se je veselil Akito Watabe pred domačinom Hirvonenom in Nemcem Johannesom Rydzekom.V nedeljo, 26. 11. 2017, so izpeljali tretjo tekmo za svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Tokrat se Vid žal ni uvrstil med dobitnike točk.Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v norveškem Lillehammerju, kjer bo na sporedu tudi ekipna tekma.
 
Vir: Športna zveza Velenje, Smučarska zveza Slovenije; foto: Romina Eggert

SSK Velenje ekipni državni prvak pri mladincih do 20 let, Osterc 2. pri solistih

Objavljeno: torek, 17 oktober 2017
Napisal: admin
V nedeljo, 15. 10. 2017, so se smučarski skakalci, mladinci do 20 let, zbrali na skakalnici pod Šmarjetno goro v Kranju na državnem prvenstvu mladincev do 20 let. Devet mladincev Smučarsko skakalnega kluba Velenje se je na skakalnici na Bauhenku izkazalo odlično.
Aljaž Osterc je postal vice prvak, premagal je tudi Domna Prevca. Na 7. mestu je sledil naš nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, Jan Bombek si je priskakal 12. mesto, Gašper Brecl (prav tako nordijski kombinatorec) je dosegel 21. mesto, na 26. mestu je končal Patrik Vitez, 38. mesto je pripadlo Davidu Streharju, 40. in 41. sta bila prav tako nordijska kombinatorca Ožbej Jelen in Rok Jelen, 54. mesto si je priskakal Denis Pikelj.
Ekipni DRŽAVNI PRVAKI pri mladincih do 20 let pa so postali Jan Bombek, Aljaž Osterc, Vid Vrhovnik in Gašper Brecl. Druga ekipa SSK Velenje v postavi David Strehar, Ožbej Jelen, Rok Jelen in Patrik Vitez si je priskakala 7. mesto.
Fantom ter klubskim in reprezentančnim trenerjem izrekamo iskrene čestitke.

Na državni tekmi v Žireh ekipno peti, Anže Brecl v posamični konkurenci odličen četrti

Objavljeno: torek, 17 oktober 2017
Napisal: admin
V Žireh je 14. 10. 2017 potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 10 in 11 let ter ekipna tekma. Tokrat je v posamični konkurenci blestel naš Anže Brecl, ki je dosegel odlično 4. mesto!
DEČKI do 10 let (75 tekmovalcev)
4. mesto: Anže Brecl
34. mesto: Mark Kreže
50. mesto: Aljaž Samec
51. mesto: Cene Brglez
 
DEČKI do 11 let (54 tekmovalcev)
26. mesto: Nik Tovornik
41. mesto: Liam Magdič
49. mesto: Lan Novak
 
DEKLICE do 11 let (32 tekmovalk)
29. mesto: Gaia Hladin
 
V ekipni tekmi je naša ekipa SSK Velenje 1 (Anže Brecl, Mark Kreže, Liam Magdič in Nik Tovornik), med 27. ekipami, dosegla odlično 5. mesto. Naša druga ekipa (Aljaž Samec, Cene Brglez, Gaia Hladin in Lan Novak) je bila žal, zaradi novih pravil, diskvalificirana.
ČESTITKE VSEM!

Rezultati državnega prvenstva v nordijski kombinaciji za mlajše kategorije

Objavljeno: četrtek, 12 oktober 2017
Napisal: admin
V Mostecu je 8. 10. 2017 potekalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za dečke in deklice do 12 in 13 let. V močni konkurenci so odlične rezultate dosegli tudi naši člani in članica, ki so, vsi po vrsti, v teku izboljšali svoje pozicije po skoku. Čestitke vsem, še posebej zato, ker je večina med njimi prvič tekmovala v nordijski kombinaciji ter hkrati tudi v višji kategoriji kot sicer. Za prihodnost nordijske kombinacije v SSK Velenju, se nam torej ni bati!! Bravo fantje in dekle!
DEČKI do 12 let
  • 9. mesto: Žiga Gajster
  • 14. mesto: Anže Brecl
  • 18. mesto: Nik Tovornik
  • 22. mesto: Liam Magdič
  • 27. mesto: Mark Kreže
DEČKI do 13 let
  1. mesto: Patrik Hladin
DEKLICE do 13 let
  1. mesto: Kaja Toplak

Pokal Cockta v Mislinji – 2. mesto za Breclovo

Objavljeno: ponedeljek, 09 oktober 2017
Napisal: admin
V torek, 3. oktobra, je v Mislinji potekal Pokal Cockta v smučarskih skokih v kategorijah dečki do 15 let, dekleta do 18 let, mladinci do 18 let in 20 let.
Pri mladincih do 20 let je 4. mesto osvojil član Smučarsko skakalnega kluba Velenje Gašper Brecl. Peti je bil Velenjčan Patrik Vitez.
V kategoriji mladincev do 18 let so Velenjčani osvojili sledeče razvrstitve: 6. mesto Jan Bombek, 14. mesto Rok Jelen, 19. mesto Ožbej Jelen in 24. mesto Denis Pikelj. Pri deklicah do 18. let je na zmagovalne stopničke stopila Velenjčanka Jerneja Brecl in sicer na 2. mesto.
V kategoriji dečki do 15 let se je pomerilo 22 smučarskih skakalcev. Velenjčani so dosegli naslednje uvrstitve: 13. mesto Žan Hriberšek, 15. Maj Fele Bombek in 22. mesto Ožbej Kotnik. Čestitke vsem.

V Velenju državno prvenstvo v smučarskih skokih

Objavljeno: ponedeljek, 09 oktober 2017
Napisal: admin
V soboto, 30. septembra, je v Smučarskoskakalnem centru Velenje potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 15 let ter ekipno. Pomerilo se je 23. dečkov in 11. deklic. Med dečki do 15 let so Velenjčani osvojili naslednje rezultate: 8. mesto Tim Fele Bombek, 14. mesto Žan Hriberšek, 20. mesto Ožbej Kotnik in 22. mesto Žiga Gajster. Na zmagovalne stopničke so stopili: 1. mesto Taras Tratnik iz SK Zagorja, 2. mesto Urh Rošar iz SSK Mislinje in 3. mesto Uroš Vrbek iz SSK Šmartnega na Pohorju. Pri dečkih do 14 let so člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje dosegli sledeče uvrstitve: 7. Mesto Patrik Hladin in 40. Gal Žilavec. V konkurenci 48 dečkov so slavili: 1. mesto: Matija Zelnik iz SK Triglav, 2. mesto Rok Masle iz SSK Ilirija in 3. mesto Taj Ekart iz SSK Mengeš. Pri deklicah je Velenjčanka Kaja Toplak osvojila 10. mesto. Slavile so: 1. mesto Tia Kodrnja iz NSK Toper, 2. mesto Ana Jereb iz SSK Alpina in 3. mesto Špela Mastnak iz SD Vizore. V ekipnem spopadu je ekipa SSK Velenje osvojila 5. mesto. Na zmagovalno stopničko je stopila ekipa SK Zagorje. Drugi so bili NSK Tržič, tretja pa je bila ekipa SK Triglav – 1. Pomerilo se je 13 ekip.
Fotografije v priponki z državnega prvenstva v Velenju, 30. 9., foto: Blaž Sluga
SF 5405 – Razglasitev deklic do 15 let: 1. mesto Tia Kodrnja iz NSK Toper, 2. mesto Ana Jereb iz SSK Alpina in 3. mesto Špela Mastnak iz SD Vizore
SF 5408 – Razglasitev dečkov do 14 let: V konkurenci 48 dečkov so slavili: 1. mesto: Matija Zelnik iz SK Triglav, 2. mesto Rok Masle iz SSK Ilirija in 3. mesto Taj Ekart iz SSK Mengeš
SF 5417 – Razlasitev dečkov do 15 let: Na zmagovalne stopničke so stopili: 1. mesto Taras Tratnik iz SK Zagorja, 2. mesto Urh Rošar iz SSK Mislinje in 3. mesto Uroš Vrbek iz SSK Šmartnega na Pohorju
SF 5443 – Ekipna razglasitev: na zmagovalno stopničko je stopila ekipa SK Zagorje. Drugi so bili NSK Tržič, tretja pa je bila ekipa SK Triglav

Vid Vrhovnik - 17. in 14. mesto med svetovno elito

Objavljeno: torek, 03 oktober 2017
Napisal: admin
Planica je pretekli konec tedna prvič gostila tekmi najvišjega nivoja v nordijski kombinaciji v poletnem delu sezone. Na finalnem dejanju poletne FIS velike nagrade v nordijski kombinaciji se je za točke pomerilo 56 tekmovalcev oz. najboljših nordijskih kombinatorcev na svetu, med njimi tudi šest Slovencev, od teh kar trije Velenjčani. Odlično se je odrezal naš Vid Vrhovnik, član Smučarsko-skakalnega kluba Velenje.
V soboto, 30. septembra 2017, so tekmovalci, kot je to seveda v navadi pri nordijski kombinaciji, najprej opravili s skakalnim delom preizkušnje. Mladi up Vid Vrhovnik je bil 10., s skokom dolžine 132,5 metrov oz 53 sekundami zaostanka, Gašper Brecl je bil na 29. mestu, zaostajal 2 minuti in 6 sekund, Rok Jelen pa na 46. mestu s 3 minutami in 8 sekundami zaostanka.
Tekaški del preizkušnje je prinesel konkretne spremembe na samem vrhu. Tja se je s 13. mesta po skokih povzpel izkušeni Norvežan Magnus Hovdal Moan, ki je v ciljnem sprintu strl rojaka, šestega po skokih, Espena Andersena, tretje mesto je na koncu pripadlo, za popolno norveško slavje, Schmidu.
Rezultat sezone je uspel Vidu Vrhovniku, ki pa je bil zelo zadovoljen, saj je s 17. mestom osvojil svoje prve točke med svetovno elito. Brecl je končal na 42., Jelen pa na 48. mestu.
V nedeljo, 1. oktobra 2017, so se najboljši nordijski kombinatorci na svetu pomerili na finalni preizkušnji. V skakalnem delu je bil najboljši Slovenec znova Vid Vrhovnik na 14. mestu, potem ko je s 129 metri pridelal 51 sekund zaostanka. Gašper Brecl je zasedal 40. mesto z 2:18 minutama zaostanka, Rok Jelen pa je bil na 52. mestu z zaostankom 3:41.
Odlična tekma je za Vrhovnikom, ki je tekel v skupini, zdržal vse napore in na koncu pritekel kar do 14. mesta, Vid se je pri 18. letih upravičeno veselil rezultata kariere. 18-letni Brecl je končal na 47. mestu, 17-letni Jelen pa je bil kot prvi dan na 52. mestu.
Vsem fantom, iskrene čestitke!!!