Kronika

Rezultat kariere za Breclovo v Frenštatu

Objavljeno: ponedeljek, 20 avgust 2018
Napisal: admin
Frenštat na Češkem je v ta petek in soboto gostil tretjo in četrto preizkušnjo sezone poletne velike nagrade za smučarke skakalke. Na 106-metrski napravi je slovenske barve branila šesterica deklet, ki so prikazala nekaj odličnih skokov. Velenjčanka Jerneja Brecl je na prvi preizkušnji osvojila 18., na drugi pa odlično 8. mesto, kot druga najboljša predstavnica Slovenije.
Naša dekleta so boj za najvišja mesta napovedala že v kvalifikacijah, saj so bila kar štiri uvrščena med prvo deseterico, najboljša pa je bila Ema Klinec na tretjem mestu. V prvi seriji petkove preizkušnje je Jerneja Brecl osvojila 22. (81.5 m, 88.6 t.) mesto. V drugi seriji je Breclova, ki je skočila 88.0 m, 187.1 t., osvojila končno 18. mesto.
Na sobotni preizkušnji v Frenštatu je Jerneja Brecl dokazala, da je vedno bližje samemu vrhu. Na drugi ženski tekmi poletne velike nagrade v češkem Frenštatu smo imeli štiri skakalke. Po prvi seriji je bila najboljša Slovenka Jerneja Brecl, ki je z 99.5 metri in 111,9 točkami zasedala visoko 7. mesto. V finalni seriji je Breclova skočila 92.5 metrov in z 224,2 točkami končala na fantastičnem osmem mestu, kar je njen dosedanji rezultat kariere. 
Pred Jernejo je zdaj kar dolg tekmovalni premor tekem poletne velike nagrade. Le ta se bo nadaljevala 7. septembra v ruskem Čajkovskem.

Iskrene čestitke!

Podelitev medalj in pokalov po zaključku zimske sezone 2017/2018

Objavljeno: sobota, 12 maj 2018
Napisal: admin
V Kranju je 10. 5. 2018 potekala podelitev medalj in pokalov po zaključku zimske sezone 2017/2018. Članice in člani SSK Velenje so bili tudi v tej sezoni zelo uspešni, zato so domov ponovno odnesli zaslužene lovorike.
 
 
ŠTAJERSKA REGIJA
Cicibanke: 3. mesto Iza Faletič
Dečki do 10 let: 3. mesto Anže Brecl
Dečki do 12 let: 1. mesto Enej Faletič, 3. mesto Žiga Gajster
 
VSESLOVENSKI POKAL - skupno
Dečki do 12 let: 1. mesto Enej Faletič
Članice: 2. mesto Jerneja Brecl
Mladinci do 20 let: 1. mesto Aljaž Osterc
 
NORDIJSKA KOMBINACIJA
Dečki do 11 let: 1. mesto Anže Brecl, 2. mesto Mark Kreže
Mladinci do 18 let: 1. mesto Ožbej Jelen
Mladinci do 20 let: 1. mesto Vid Vrhovnik, 2. mesto Rok Jelen, 3. mesto Gašper Brecl
 
SSK Velenje je med klubi zasedel skupno 5. mesto, v NK pa skupno 3. mesto. ČESTITKE VSEM!!!

Vrhovnik naj mladinec v MOV; Breclova in Osterc v ožjem izboru

Objavljeno: četrtek, 12 april 2018
Napisal: admin
Športna zveza Velenje je v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Festivalom Velenje ta teden v Domu kulture Velenje sprejela in nagradila športnike Mestne občine Velenje za njihove dosežke v letu 2017. Prireditev je bila kot vsako leto dobro obiskana, glavna nit prireditve pa je bila psihologija v športu. Na odru so se predstavili F&B Arobatics, mlada pevka Anja Vodošek, odličen kitarist Miha Koren in plesna skupina Power Kickz.
Naziv ŠPORTNIK LETA 2017 v članski kategoriji sta osvojila deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak in plezalka Janja Garnbret, v kategoriji ekipa leta pa Rokometni klub Gorenje Velenje. Plaketo za življensko delo je prejel mojster borilnih in meditativnih veščin Dušan Borovnik. Plakete za dolgoletno delo v športu so prejeli Katarina Praznik, Zekerijah Tabakovič in Robert Skaza. Športnik invalid leta je postal strelec Franček Gorazd Tiršek, športnica invalidka leta pa alpska smučarka Anja Drev. Naslov športnika leta 2017 v neolimpijskih disciplinah je pripadel Deanu Vukančiču, najboljša športnica v neolimpijskih disciplinah pa je postala Staša Lipnik, oba prihajata iz Taekwon-do kluba Skala Velenje.
V kategoriji mladink je bila najboljša deskarka na snegu Eva Kralj, najboljši mladinec pa nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik. Najboljši kadet je postal plezalec Kilian Čop, naj kadetinja pa karateistka Pia Cesar. V kategoriji nagrad za najboljše šolsko športno društvo je zmagala Osnovna šola Livada, najboljša športnica in športnik šolskega športnega društva pa sta postala atleta Nea Meh iz Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda in Nejc Krejan iz Osnovne šole Šalek. Nagrade so prejeli tudi naslednji člani Smučarsko- skakalnega kluba Velenje: Gašper Brecl, Ožbej Jelen, Rok Jelen in Jan Bombek. Jerneja Brecl in Aljaž Osterc pa sta bila v ožjem izboru za mladinca leta.

Prvo in drugo mesto v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let

Objavljeno: torek, 13 marec 2018
Napisal: admin
V Vizorah je 10. 3. 2018 potekalo tudi tekmovanje v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let. Med 54 dečki na startu, so naši trije mladi kombinatorci pokazali, da so iz pravega testa. Po opravljenem skoku, se je na start teka na smučeh Mark Kreže podal kot 3., Anže Brecl kot 10. in Cene Brglez kot 25.. Razliko do prvih dveh je Mark izničil že v prvem krogu in celo vodil do zadnjega kroga, kjer je prišlo pri prehitevanju do padca, v katerem je izgubil nekaj sekund. V tem času sta ga prehitela Anže in tekmovalec SD Vizore. Kljub temu, se je zbral in v zadnjih metrih slednjega prehitel. Končni vrstni red je bil tako:
1. mesto: Anže Brecl
2. mesto: Mark Kreže
14. mesto: Cene Brglez
Iskrene čestitke vsem, tudi mlademu Cenetu, ki sicer tekmuje v kategoriji cicibani do 9 let!

Pokal Cockta za dečke do 10 in 11 let

Objavljeno: torek, 13 marec 2018
Napisal: admin
V Vizorah je 10. 3. 2018 potekalo tekmovanje za Pokal Cockta, v kategoriji dečki do 10 in dečki do 11 let. Razmere so bile čisto spomladanske, zato se je vodstvo tekmovanja odločilo, da bodo izvedli samo poskusno in prvo serijo. V kategoriji dečki do 10 let je tekmovalo 64 dečkov, v kategoriji dečki do 11 let pa 43.
Naši fantje so se v teh pogojih pogumno spustili po skakalnici HS28, in zasedli naslednja mesta:
Dečki do 10 let:
4. mesto: Mark Kreže
13. mesto: Anže Brecl
27. mesto: Miha Kikec
28. mesto: Cene Brglez
46. mesto: Maj Matko Rizmal
Dečki do 11 let:
32. mesto: Lan Novak
Čestitke vsem!

Državno prvenstvo za dečke do 12 in dečke do 13 let

Objavljeno: sreda, 28 februar 2018
Napisal: admin
Na Ljubnem je 24. 2. 2018 potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 in 13 let. Na skakalnici HS45, so naši dečki dosegli naslednje rezultate:
Dečki do 12 le
  • 2. mesto: Enej Faletič
  • 13. mesto: Žiga Gajster
  • 15. mesto: Anže Brecl
  • 31. mesto: Mark Kreže
Dečki do 13 let
  • 29. mesto: Luka Filip
Čestitke vsem!

Pokal Cockta v nordijski kombinaciji dečki do 12 let

Objavljeno: sreda, 28 februar 2018
Napisal: admin
Na Pokalu Cockta v nordijski kombinaciji, ki je potekalo 24. 2. 2018 na Ljubnem ob Savinji, sta, v konkurenci dečki do 12 let, tekmovala tudi naša najmlajša kombinatorca. Ponovno sta se odrezala več kot odlično, saj sta v teku napredovala iz kroga v krog.
Po skokih je Anže Brecl zasedal 11. mesto, Mark Kreže pa 16. mesto. Skupno sta se na koncu uvrstila na
  • 5. mesto: Anže Brecl
  • 9. mesto: Mark Kreže
Čestitke obema!

Pokal Cockta v Kisovcu za dečke do 14 let in deklice do 15 let

Objavljeno: četrtek, 22 februar 2018
Napisal: admin
V sredo, 21. 2. 2018, je v Kisovcu potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Cockta, na katerem so se pomerili dečki, stari do 14 let, in deklice, stare 14 in 15 let.
Velenjske barve so zastopali trije tekmovalci. Prijetno je presenetil enajstletni Enej Faletič, ki je skočil na najnižjo stopničko, Nika Vetrih je pristala ravno pod stopničkami, na 4. mestu. Luka Filip, ki je prav tako skakal dve kategoriji višje, je zasedel 25. mesto.
Enej Faletič, 3. mesto
Nika Vetrih, 4. mesto
Luka Filip, 25. mesto
Čestitke tekmovalcem in trenerjem!

Regijski pokal Cockta v Kisovcu

Objavljeno: četrtek, 15 februar 2018
Napisal: admin
Pustni torek, 13. 2. 2018, je tekmovalcem in trenerjem SSK Velenje narisal nasmeh na obraz. Na regijskem tekmovanju za pokal Cockta, ki je potekalo v Kisovcu, so se velenjski orliči odrezali več kot odlično. 
Dosegli so naslednje rezultate:
Cicibanke do 9 let:
Iza Faletič – 3. mesto
Živa Živic – 4. mesto
Cicibani do 9. let:
Cene Brglez – 5. mesto
Aljaž Samec – 8. mesto
Dečki do 10 let:
Anže Brecl – 3. mesto
Mark Kreže – 6. mesto
Miha Kikec – 13. mesto
Dečki do 11 let:
Liam Magdič – 5. mesto
Lan Novak – 6. mesto
Dečki do 12. let:
Enej Faletič – 1. mesto
Žiga Gajster – 4. mesto
Dečki do 13 let: 
Luka Filip – 4. mesto
Čestitke!

Pokal Cockta v Tržiču

Objavljeno: četrtek, 15 februar 2018
Napisal: admin
V nedeljo, 11. 2. 2018, je v Tržiču, natančneje v Sebenjah, potekalo tekmovanje za pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Dečki in deklice v kategorijah do 12 in 13 let so svoje moči merili prav na pustno nedeljo. Mladi člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje so, kljub okrnjeni ekipi, manjkala sta namreč poškodovana Kaja Toplak in Patrik Hladin, dosegli spodbudne rezultate:
Enej Faletič – 2. mesto
Žiga Gajster – 31. mesto
Luka Filip – 32. mesto
Čestitke