Kronika

AP: Ožbej Jelen med dvajseterico

Published: Tuesday, 16 January 2018
Written by admin
Mladi upi v nordijski kombinaciji so se v nemškem Schonachu v preteklih dneh merili na tekmah alpskega pokala. Najbolj se je med našimi izkazal Ožbej Jelen, ki je dvakrat osvojil točke. Na sobotni preizkušnji je bil najboljši Gašper Brecl na 22. mestu, potem ko je bil po skokih 27., Ožbej Jelen je končal na 26. mestu, po skokih je bil tri mesta višje. Tekma je bila precej vetrovna, a so sobotno in nedeljsko tekmo uspešno spravili pod streho. Na nedeljski 5 km sprinterski preizkušnji je bil najboljši Ožbej Jelen na 17. mestu, potem ko je imel 15. čas teka.  Brecl je osvojil 35. mesto, Rok Jelen pa je bil na 41. mestu.

AP: Breclova nepremagljiva, Ostercu 2. in 4. mesto

Published: Tuesday, 16 January 2018
Written by admin
Nemški Hinterzarten je minuli vikend namesto predvidenega Oberwiesenthala gostil tekme alpskega pokala v smučarskih skokih. Najbolj se je od številčne slovenske ekipe izkazal član SSK Velenje Aljaž Osterc, ki je osvojil drugo in četro mesto. Med dekleti je bila nepremagljiva Velenjčanka Jerneja Brecl, ki je na zmagovalne stopničke stopila kar dvakrat.

Vrhovnik v Val di Fiemme na 32. mestu, teden dni prej v Klingenthalu 5. mesto

Published: Tuesday, 16 January 2018
Written by admin
Drugo posamično preizkušnjo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v italijanskem Val di Fiemmeju je Vid Vrhovnik končal tik za dobitniki točk na 32. mestu. Vid Vrhovnik je s skakalnim delom preizkušnje tokrat opravil dobro tudi na tekmi, ko je pristal pri 111.5 metrih, s 108,9 točkami pa je zasedal 21. mesto. Vrhovnik je za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je pristal pri 131 metrih in je imel kar 47 sekund naskoka pred konkurenco zaostajal 2:09 minuti. Po prvem krogu 10 km tekaške preizkušnje sta Frenzel in Braud ujela Vrhovnika, a zaostanek te skupine se je zmanjšal pod dve minuti. Na polovici proge je Vrhovnik še naprej tekel izredno dobro, za vodilnim Riiberjem, ki je imel le še 8 sekund naskoka pred rojakom Janom Schmidom, sicer tretjega po skokih, je zaostajal 1:35 minute. V izjemnem tekaškem boju je Vrhovnik na 7.5 km prišel še vedno z zaostankom 1:36 v večji skupini in na 25. mestu. Schmid je na vrhu brzel k prvi letošnji zmagi na proti, potem ko je Riiber že zaostajal 5 sekund. Na cilju je prvo zmago letos slavil vodilni v skupnem seštevku Schmid, ki je za 8 sekund ugnal Avstrijca Lukasa Klapferja, ki je bil po skokih 10., tretji pa je bil Nemec Fabian Riessle, sicer 15. po skokih. Žal je v ostrem tempu zadnjega kroga Vrhovnik izgubil preveč časa in je padel na 32. mesto z zaostankom 2:09 za zmagovalcem, Vrhovnik je za točkami zaostal za 15 sekund.
Teden prej je Vrhovnik tekmoval na tekmah celinskega pokala v nemškem Klingenthalu. V močni konkurenci je z izjemnim tekom, ko je imel osmi čas teka, s 14. mesta pritekel na končno peto. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju. Na tekmi sta nastopila tudi Velenjčana Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki pa nista osvojila točk.

Naši najmlajši kombinatorci odlični na svoji prvi tekmi v NK

Published: Tuesday, 16 January 2018
Written by admin

Na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji, ki je potekalo v Planici 13. 1. 2018, so se naši trije najmlajši kombinatorci odrezali več kot odlično. V precej višji kategoriji (dečki do 12 let), so vsi po vrsti v smučarskem teku dokazali, da se z dobro tehniko in veliko motivacije lahko pridobi ogromno mest. Tako je Anže Brecl po 4. mestu v skokih, napredoval na odlično 2. mesto. Mark Kreže je po 22. mestu v skokih, napredoval na odlično 11. mesto, Liam Magdič pa iz 26. mesta po skokih, na odlično 18. mesto. Fantje so tako dokazali, da bodo v bližnji prihodnosti res huda konkurenca. Končna razvrstitev tekmovalcev SSK Velenje: Anže Brecl: 2. mesto, Mark Kreže: 11. mesto in Liam Magdič: 18. mesto

Naši najmlajši kombinatorci odlični na državnem prvenstvu v NK

Published: Monday, 15 January 2018
Written by admin
Na državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji, ki je potekalo 13. 1. 2018 v Planici, so se naši trije najmlajši kombinatorci odrezali več kot odlično! V precej višji kategoriji (dečki do 12 let), so vsi po vrsti v smučarskem teku dokazali, da se z dobro tehniko in veliko motivacije lahko pridobi ogromno mest. Tako je Anže Brecl po 4. mestu v skokih, napredoval na odlično 2. mesto. Mark Kreže je po 22. mestu v skokih, napredoval na odlično 11. mesto, Liam Magdič pa iz 26. mesta po skokih, na odlično 18. mesto. Fantje so dokazali, da bodo v bližnji prihodnosti res huda konkurenca. Čestitke fantje! Vsi smo zelo ponosni na vas!!!
DP NK DEČKI do 12 let
2. mesto: Anže Brecl
11. mesto: Mark Kreže
18. mesto: Liam Magdič

Rezultati Pokala Cockta

Published: Monday, 15 January 2018
Written by admin
V Planici je hkrati z DP v NK, 13. 1. 2018 potekal tudi Pokal Cockta za dečke do 12 let in dečke do 13 let, kjer so se člani SSK Velenje ponovno dobro odrezali ter dokazali, da bo nanje potrebno računati tudi to sezono.
Dečki do 12 let
4. mesto: Enej Faletič
9. mesto: Anže Brecl in Žiga Gajster
36. mesto: Mark Kreže
40. mesto: Liam Magdič
Dečki do 13 let
18. mesto: Patrik Hladin
33. mesto: Luka Filip
44. mesto: Nik Tovornik

Vrhovnik v močni konkurenci v Klingenthalu na 5. mestu

Published: Sunday, 14 January 2018
Written by admin
Nordijski kombinatorci so odpovedi tekem svetovnega pokala v Estoniji zaradi pomankanja snega nadomestili z udeležbo na tekmah celinskega pokala v Nemčiji. Tam je bila tudi četverica Slovencev z Marjanom Jelenkom in Vidom Vrhovnikom na čelu. V petek je bil Jelenko na sprinterski preizkušnji na 5 km deseti, potem ko je v teku pridobil dve mesti, Vrhovik pa je bil 24., potem ko je v teku prav tako pridobil mesti. Včeraj je bil Jelenko 19., potem ko je bil po skokih deseti, Vrhovnik pa je točke ujel na 28. mestu. Najboljši dan sta naša imela danes, ko je bil Vrhovnik izjemen v teku, ko je imel osmi čas in je s 14. mesta pritekel na končno peto, Jelenko pa je bil prav tako odličen osmi. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju.
Matevž Malovrh, Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki so dobili po eno oz. dve priložnosti na treh tekmah, niso osvojili točk. Skupno je po šestih tekmah celinskega pokala Jelenko 21. s 70 točkami, Vrhovnik pa 24. s 55 točkami. 
Vir: http://www.sloski.si

Alpski pokal: Osterc in Brecl v Seefeldu na stopničkah

Published: Monday, 25 December 2017
Written by admin
V avstrijskem Seefeldu se je minuli vikend odvilo tekmovanje mladih smučarjev skakalcev, ki so se pomerili za prve točke alpskega pokala. Najboljši od številčne slovenske udeležbe je bil Aljaž Osterc, član Smučarsko skakalnega kluba Velenje.
Od 67 tekmovalcev je najboljšo uvrstitev dosegel Aljaž Osterc z 2. in 4. mestom. Tekmo so imela tudi dekleta, kjer je Jerneja Brecl osvojila 2. mesto.
S tekmami alpskega pokala v nordijski kombinaciji se je sezona minuli vikend začela tudi za mlade kombinatorske upe. Na prvih dveh zimskih preizkušnjah so se izkazali tudi naši mladi upi, Gašper Brecel se je zavihtel tudi na oder za zmagovalce.
Mladi kombinatorci so po poletnih tekmah v Kanderstegu in Winterbergu s tekmami alpskega pokala nadaljevali v Seefeldu. Zelo dobro je tekmoval Gašper Brecl, ki je 16. 12. osvojil 13. mesto, naslednji dan pa je stopil na oder za zmagovalce, bil je tretji. Njegov uspeh je s točkami lepo zaokrožili še Ožbej Jelen z 20. in 11. mestom. Brez točk pa je žal ostal Rok Jelen.

PODELITEV PRIZNANJ ZA POKAL COCKTA V SMUČARSKIH SKOKIH IN NORDIJSKI KOMBINACIJI ZA POLETNO SEZONO 2017

Published: Thursday, 14 December 2017
Written by admin
V četrek, 7. 12. 2017, je v Kulturnem domu Vir pri Domžalah potekala podelitev priznanj za Pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za poletno sezono 2017. Zelo uspešni so bili tudi tekmovalci SSK Velenje in tako domov pripeljali kar nekaj medalj in pokalov.
Zasedli so sledeča mesta:
ZMAGOVALCI PO KATEGORIJAH
V SMUČARSKIH SKOKIH
- mladinci do 20 let: Aljaž Osterc - 1. mesto
- mladinke do 18 let: Jerneja Brecl - 2. mesto
V NORDIJSKI KOMBINACIJI
- člani: Vid Vrhovnik: 3. mesto
- mladinci do 20 let: Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta si delila 1. mesto
- mladinci do 18 let: Rok Jelen 1. mesto, Ožbej Jelen 2. mesto
REGIJSKI ZMAGOVALCI
- dečki do 13 let: Patrik Hladin- 3. mesto
- dečki do 12 let: Enej Faletič- 2. mesto
- dečki do 11 let: Liam Magdič- 3. mesto
- dečki do 10 let: Anže Brecl- 2. mesto
- cicibanke do 9 let: Iza Faletič- 3. mesto
V nordijski kombinaciji so fantje skupno osvojili 3. mesto, med vsemi klubi je SSK Velenje skupno v Pokalu Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji osvojil 3. mesto, v absolutni razvrstitvi klubov v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji pa je SSK Velenje osvojil 4. mesto.
Čestitke vsem članom SSK Velenje in trenerjem!

Uspešen konec tedna za Vida Vrhovnika

Published: Wednesday, 29 November 2017
Written by admin
Pretekli konec tedna so v finski Ruki izvedli tri tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji.
V petek, 24. 11. 2017, je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Vid Vrhovnik s 26. mestom osvojil prve točke v svoji karieri.
Vid Vrhovnik je tudi na drugi, tokrat klasični preizkušnji svetovnega pokala na 10 km, osvojil točke. Tokrat je bil 27., potem ko je v ciljnem sprintu pridobil še eno mesto in tako osvojil nove štiri točke.
Obeti za drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Ruki, prvo na 10 km preizkušnji, so bili za Vida Vrhovnika odlični, saj je v kvalifikacijah zasedel 6. mesto med vsemi nastopajočimi. V tekmovalni seriji tako visoko žal ni končal. Skakal je z višjega naletnega mesta, kot nekateri tekmeci. S 132 metri je sicer zelo dobro opravil svojo nalogo, 129,0 točk pa ga je popeljalo do 25. mesta, z zaostankom 1:58 minute za vodilnim Japoncem Aktiom Watabejem, ki je pristal pri 142.5 metrih, zbral pa je 158,6 točk. Vrhovnik je denimo za devetim mestom zaostajal točno eno minuto. Na tekaškem delu 10 km preizkušnje je vnovič potrdil, da se v njem skriva pravi kombinatorski talent. 18-letnik je vseskozi držal razliko okrog dveh minut za vrhom in tekel v skupini, na koncu pa je po odličnem ciljnem sprintu izgubil samo dve mesti in včerajšnjemu zbiru točk dodal še današnje štiri za 27. mesto. Zmage, zanesljive, s prednostjo več kot pol minute, se je veselil Akito Watabe pred domačinom Hirvonenom in Nemcem Johannesom Rydzekom.V nedeljo, 26. 11. 2017, so izpeljali tretjo tekmo za svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Tokrat se Vid žal ni uvrstil med dobitnike točk.Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v norveškem Lillehammerju, kjer bo na sporedu tudi ekipna tekma.
 
Vir: Športna zveza Velenje, Smučarska zveza Slovenije; foto: Romina Eggert