Kronika

Prvo in drugo mesto v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let

Published: Tuesday, 13 March 2018
Written by admin
V Vizorah je 10. 3. 2018 potekalo tudi tekmovanje v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let. Med 54 dečki na startu, so naši trije mladi kombinatorci pokazali, da so iz pravega testa. Po opravljenem skoku, se je na start teka na smučeh Mark Kreže podal kot 3., Anže Brecl kot 10. in Cene Brglez kot 25.. Razliko do prvih dveh je Mark izničil že v prvem krogu in celo vodil do zadnjega kroga, kjer je prišlo pri prehitevanju do padca, v katerem je izgubil nekaj sekund. V tem času sta ga prehitela Anže in tekmovalec SD Vizore. Kljub temu, se je zbral in v zadnjih metrih slednjega prehitel. Končni vrstni red je bil tako:
1. mesto: Anže Brecl
2. mesto: Mark Kreže
14. mesto: Cene Brglez
Iskrene čestitke vsem, tudi mlademu Cenetu, ki sicer tekmuje v kategoriji cicibani do 9 let!

Pokal Cockta za dečke do 10 in 11 let

Published: Tuesday, 13 March 2018
Written by admin
V Vizorah je 10. 3. 2018 potekalo tekmovanje za Pokal Cockta, v kategoriji dečki do 10 in dečki do 11 let. Razmere so bile čisto spomladanske, zato se je vodstvo tekmovanja odločilo, da bodo izvedli samo poskusno in prvo serijo. V kategoriji dečki do 10 let je tekmovalo 64 dečkov, v kategoriji dečki do 11 let pa 43.
Naši fantje so se v teh pogojih pogumno spustili po skakalnici HS28, in zasedli naslednja mesta:
Dečki do 10 let:
4. mesto: Mark Kreže
13. mesto: Anže Brecl
27. mesto: Miha Kikec
28. mesto: Cene Brglez
46. mesto: Maj Matko Rizmal
Dečki do 11 let:
32. mesto: Lan Novak
Čestitke vsem!

Državno prvenstvo za dečke do 12 in dečke do 13 let

Published: Wednesday, 28 February 2018
Written by admin
Na Ljubnem je 24. 2. 2018 potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 in 13 let. Na skakalnici HS45, so naši dečki dosegli naslednje rezultate:
Dečki do 12 le
  • 2. mesto: Enej Faletič
  • 13. mesto: Žiga Gajster
  • 15. mesto: Anže Brecl
  • 31. mesto: Mark Kreže
Dečki do 13 let
  • 29. mesto: Luka Filip
Čestitke vsem!

Pokal Cockta v nordijski kombinaciji dečki do 12 let

Published: Wednesday, 28 February 2018
Written by admin
Na Pokalu Cockta v nordijski kombinaciji, ki je potekalo 24. 2. 2018 na Ljubnem ob Savinji, sta, v konkurenci dečki do 12 let, tekmovala tudi naša najmlajša kombinatorca. Ponovno sta se odrezala več kot odlično, saj sta v teku napredovala iz kroga v krog.
Po skokih je Anže Brecl zasedal 11. mesto, Mark Kreže pa 16. mesto. Skupno sta se na koncu uvrstila na
  • 5. mesto: Anže Brecl
  • 9. mesto: Mark Kreže
Čestitke obema!

Pokal Cockta v Kisovcu za dečke do 14 let in deklice do 15 let

Published: Thursday, 22 February 2018
Written by admin
V sredo, 21. 2. 2018, je v Kisovcu potekalo tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Cockta, na katerem so se pomerili dečki, stari do 14 let, in deklice, stare 14 in 15 let.
Velenjske barve so zastopali trije tekmovalci. Prijetno je presenetil enajstletni Enej Faletič, ki je skočil na najnižjo stopničko, Nika Vetrih je pristala ravno pod stopničkami, na 4. mestu. Luka Filip, ki je prav tako skakal dve kategoriji višje, je zasedel 25. mesto.
Enej Faletič, 3. mesto
Nika Vetrih, 4. mesto
Luka Filip, 25. mesto
Čestitke tekmovalcem in trenerjem!

Regijski pokal Cockta v Kisovcu

Published: Thursday, 15 February 2018
Written by admin
Pustni torek, 13. 2. 2018, je tekmovalcem in trenerjem SSK Velenje narisal nasmeh na obraz. Na regijskem tekmovanju za pokal Cockta, ki je potekalo v Kisovcu, so se velenjski orliči odrezali več kot odlično. 
Dosegli so naslednje rezultate:
Cicibanke do 9 let:
Iza Faletič – 3. mesto
Živa Živic – 4. mesto
Cicibani do 9. let:
Cene Brglez – 5. mesto
Aljaž Samec – 8. mesto
Dečki do 10 let:
Anže Brecl – 3. mesto
Mark Kreže – 6. mesto
Miha Kikec – 13. mesto
Dečki do 11 let:
Liam Magdič – 5. mesto
Lan Novak – 6. mesto
Dečki do 12. let:
Enej Faletič – 1. mesto
Žiga Gajster – 4. mesto
Dečki do 13 let: 
Luka Filip – 4. mesto
Čestitke!

Pokal Cockta v Tržiču

Published: Thursday, 15 February 2018
Written by admin
V nedeljo, 11. 2. 2018, je v Tržiču, natančneje v Sebenjah, potekalo tekmovanje za pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Dečki in deklice v kategorijah do 12 in 13 let so svoje moči merili prav na pustno nedeljo. Mladi člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje so, kljub okrnjeni ekipi, manjkala sta namreč poškodovana Kaja Toplak in Patrik Hladin, dosegli spodbudne rezultate:
Enej Faletič – 2. mesto
Žiga Gajster – 31. mesto
Luka Filip – 32. mesto
Čestitke

DP cicibanov in cicibank do 9 let

Published: Thursday, 15 February 2018
Written by admin
V soboto, 10. 2. 2018, je v Mengšu potekalo državno prvenstvo cicibanov in cicibank do 9 let. Člani SSK Velenje so se uvrstili med 20 najboljših skakalcev v svoji kategoriji, skupno pa se je po zaletišču spustilo kar 79 tekmovalcev. Mladi velenjski skakalci so osvojili naslednja mesta:
Cene Brglez – 9. mesto
Aljaž Samec – 18. mesto
Živa Živic – 13. mesto
Iza Faletič – 14. mesto
Čestitke!

Vrhovnik 28. na ZOI v Pjongčangu

Published: Wednesday, 14 February 2018
Written by sasa
Nemec Eric Frenzel je ubranil naslov olimpijskega prvaka v nordijski kombinaciji na srednji napravi.
Tako kot v Sočiju je tudi v Pjongčangu srebro osvojil Akito Vatabe. Tudi končna razlika je bila skoraj do desetinke enaka. Nemec je bil leta 2014 hitrejši za 4,2 sekunde, tokrat pa za 4,8 sekunde. Bron si je nadel Avstrijec Lukas Klapfer.
Večji del 10 kilometrov dolgega teka je v vodilni skupini tekel še Norvežan Jarl Magnus Riiber, ki je bil na koncu četrti. Skupina se je razbila dober kilometer pred ciljem, ko je Frenzel silovito potegnil, tempu pa je lahko sledil le Vatabe, a moral na koncu tudi sam priznati premoč eksplozivnemu Nemcu.
Po skoku je vodil Avstrijec Franz Josef Rehrl, ki pa je v teku pričakovano zaostal in se moral zadovoljiti s 13. mestom.
Od obeh Slovencev se je bolje izkazal Velenjčan Vid Vrhovnik, ki je osvojil 28. mesto. Skočil je 92,5 m in bil po polovici tekme na 27. mestu. Marjan Jelenko je nastopil slabše, saj je pristal pri 73,5 m, in po skoku zasedal predzadnje, 46., mesto. V teku je pridobil dve mesti in končal na 44. mestu.
Tudi pri izvedbi te tekme so imeli organizatorji težave z vremenom, saj so morali prestaviti poskusno serijo, precej pa je pihalo tudi med samo tekmo, skakalni del je trajal tako več kot eno uro.
Reportaža na RTV Slovenija

Mladinska svetovna prvaka: Vrhovnik, posamično in Breclova, ekipno

Published: Sunday, 04 February 2018
Written by sasa
Minuli teden so na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v švicarskem Kanderstegu slovenske barve zastopali naslednji člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje: smučarska skakalca Jerneja Brecl in Aljaž Osterc ter nordijski kombinatorci Vid Vrhovnik, Gašper Brecl in Ožbej Jelen.
Na tekmah v smučarskih skokih je Aljaž Osterc na prvi preizkušnji s skokoma 88.5 in 98.5 zasedel 21. mesto. Na ekipni preizkušnji je skupaj s Borom Pavlovcic, Domnom Prevc in Žakom Mogel osvojil 4. mesto.
Jerneja Brecl, ki je prejšnji teden na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Ljubnem z 27. mestom osvojila prve točke svetovnega pokala, je na posamični preizkušnji osvojila osmo mesto. Na ekipni preizkušnji je Jerneja Brecl skupaj s Niko Križnar, Katro Komar in Emo Klinec osvojila naslov ekipne mladinske svetovne prvakinje. Jerneja Brecl je prvo serijo s svojim skokom odprla in hkrati skočila odlično, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvi skupini tekmovalk. Tudi v drugi seriji je Jerneja skočila odlično in ponovila drugo najboljšo daljavo od slovenskih sotekmovalk. V drugi seriji so prednost še povečale in prepričljivo osvojile zmagovalni naziv. Jerneja Brecl je srebrno ekipno kolajno z mladinskega svetovnega prvenstva osvojila tudi že lani v Park Cityu (ZDA).
V četrtek, 1. 2., so se na ekipni preizkušnji pomeriji nordijski kombinatorci. V muhastem vremenu je slovenska ekipa v sestavi treh Velenjčanov (Gašper Brecl, Ožbej Jelen in Vid Vrhovnik) in Matevža Malovrha osvojila 10. mesto. Na prvi posamični preizkušnji se je najbolje izkazal Vid Vrhovnik s 15. mestom. Brecl je bil 23., Jelen pa 40.
V soboto, 2. 2., pa so se nordijski kombinatorci pomerili na zadnji preizkušnji, en skok in sprint na 5 km. 18-letni Vid Vrhovnik je z odličnim skokom in tekom postal mladinski svetovni prvak. Po skakalnem delu je s 100.5 metri zasedal 3. mesto in zaostajal 6. sekund za vodilnim. S četrtim časom teka je bil prehiter za vse in v cilj je pritekel s petsekundno prednostjo, ki mu je prinesla zlato odličje. Brecl je v cilj pritekel 33. (po skokih je bil 34.), Jelen je zasedel 48. mesto. Vrhovnik je s tem ponovil uspeh Marjana Jelenka, dolgoletnega člana SSK Velenje, iz leta 2011, ko je prav tako postal mladinski svetovni prvak v sprintu na 5 km v Estoniji.
Z zmagovalnimi občutki odhaja Velenjčan Vid Vrhovnik sedaj na zimske olimpijske igre v korejski Pjongčang. Mi bomo navijali zanj in mu želimo obilo športne sreče.