Vrhovnik 28. na ZOI v Pjongčangu

Objavljeno: sreda, 14 februar 2018 Napisal: Saša Sevčnikar
Nemec Eric Frenzel je ubranil naslov olimpijskega prvaka v nordijski kombinaciji na srednji napravi.
Tako kot v Sočiju je tudi v Pjongčangu srebro osvojil Akito Vatabe. Tudi končna razlika je bila skoraj do desetinke enaka. Nemec je bil leta 2014 hitrejši za 4,2 sekunde, tokrat pa za 4,8 sekunde. Bron si je nadel Avstrijec Lukas Klapfer.
Večji del 10 kilometrov dolgega teka je v vodilni skupini tekel še Norvežan Jarl Magnus Riiber, ki je bil na koncu četrti. Skupina se je razbila dober kilometer pred ciljem, ko je Frenzel silovito potegnil, tempu pa je lahko sledil le Vatabe, a moral na koncu tudi sam priznati premoč eksplozivnemu Nemcu.
Po skoku je vodil Avstrijec Franz Josef Rehrl, ki pa je v teku pričakovano zaostal in se moral zadovoljiti s 13. mestom.
Od obeh Slovencev se je bolje izkazal Velenjčan Vid Vrhovnik, ki je osvojil 28. mesto. Skočil je 92,5 m in bil po polovici tekme na 27. mestu. Marjan Jelenko je nastopil slabše, saj je pristal pri 73,5 m, in po skoku zasedal predzadnje, 46., mesto. V teku je pridobil dve mesti in končal na 44. mestu.
Tudi pri izvedbi te tekme so imeli organizatorji težave z vremenom, saj so morali prestaviti poskusno serijo, precej pa je pihalo tudi med samo tekmo, skakalni del je trajal tako več kot eno uro.
Reportaža na RTV Slovenija
Ogledov: 375