Vid Vrhovnik - 17. in 14. mesto med svetovno elito

Published: Tuesday, 03 October 2017 Written by admin
Planica je pretekli konec tedna prvič gostila tekmi najvišjega nivoja v nordijski kombinaciji v poletnem delu sezone. Na finalnem dejanju poletne FIS velike nagrade v nordijski kombinaciji se je za točke pomerilo 56 tekmovalcev oz. najboljših nordijskih kombinatorcev na svetu, med njimi tudi šest Slovencev, od teh kar trije Velenjčani. Odlično se je odrezal naš Vid Vrhovnik, član Smučarsko-skakalnega kluba Velenje.
V soboto, 30. septembra 2017, so tekmovalci, kot je to seveda v navadi pri nordijski kombinaciji, najprej opravili s skakalnim delom preizkušnje. Mladi up Vid Vrhovnik je bil 10., s skokom dolžine 132,5 metrov oz 53 sekundami zaostanka, Gašper Brecl je bil na 29. mestu, zaostajal 2 minuti in 6 sekund, Rok Jelen pa na 46. mestu s 3 minutami in 8 sekundami zaostanka.
Tekaški del preizkušnje je prinesel konkretne spremembe na samem vrhu. Tja se je s 13. mesta po skokih povzpel izkušeni Norvežan Magnus Hovdal Moan, ki je v ciljnem sprintu strl rojaka, šestega po skokih, Espena Andersena, tretje mesto je na koncu pripadlo, za popolno norveško slavje, Schmidu.
Rezultat sezone je uspel Vidu Vrhovniku, ki pa je bil zelo zadovoljen, saj je s 17. mestom osvojil svoje prve točke med svetovno elito. Brecl je končal na 42., Jelen pa na 48. mestu.
V nedeljo, 1. oktobra 2017, so se najboljši nordijski kombinatorci na svetu pomerili na finalni preizkušnji. V skakalnem delu je bil najboljši Slovenec znova Vid Vrhovnik na 14. mestu, potem ko je s 129 metri pridelal 51 sekund zaostanka. Gašper Brecl je zasedal 40. mesto z 2:18 minutama zaostanka, Rok Jelen pa je bil na 52. mestu z zaostankom 3:41.
Odlična tekma je za Vrhovnikom, ki je tekel v skupini, zdržal vse napore in na koncu pritekel kar do 14. mesta, Vid se je pri 18. letih upravičeno veselil rezultata kariere. 18-letni Brecl je končal na 47. mestu, 17-letni Jelen pa je bil kot prvi dan na 52. mestu.
Vsem fantom, iskrene čestitke!!!
Hits: 297